490
Ο Β. Στίγκας των Σπαρτιατών την ώρα του ομοφοβικού παραληρήματός του στη Βουλή | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αίσχος και ντροπή: Εμετικό ομοφοβικό παραλήρημα του Στίγκα στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 13:29
Ο Β. Στίγκας των Σπαρτιατών την ώρα του ομοφοβικού παραληρήματός του στη Βουλή
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αίσχος και ντροπή: Εμετικό ομοφοβικό παραλήρημα του Στίγκα στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 13:29

Θα έπρεπε να το περιμένουμε, από τη στιγμή που μετά τις εκλογές του Ιουνίου μπήκαν στη Βουλή διάφοροι φαιδροί τύποι από διάφορα πολιτικά μορφώματα. Αλλά όταν ακούς από το ιερό βήμα της Βουλής εμετικές ομοφοβικές και ρατσιστικές φράσεις σαν αυτές που εκστόμισε το πρωί της Τρίτης ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βασίλης Στίγκας των Σπαρτιατών, του κόμματος-μαριονέτα του Ηλία Κασιδιάρη, δεν μπορείς παρά να σοκάρεσαι.

Αυτό το σοκ προκάλεσε ο αρχηγός των Σπαρτιατών, ο οποίος σε παρέμβασή του με την οποία ήθελε να διατυπώσει την αντίθεσή του με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε με περισσή χυδαιότητα, αφήνοντας εμβρόντητους τους συναδέλφους του –αναμενόμενο αν κρίνουμε από το ποιόν του, αλλά και πάλι είναι ένα σοκ.

«Σε λίγο θα νιώθουμε ενοχές οι στρέιτ. Θα απολογηθούμε γιατί είμαστε εκείνοι που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν;», ήταν μια από τις εμετικές και πρωτοφανείς εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο συγκεκριμένος.

«Δεν μπορώ να επιτρέψω μέσα στο Kοινοβούλιο να ακούγονται εκφράσεις, όπως ακούστηκαν. Παρακαλώ να ανακαλέσετε», είπε ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Στίγκας αν και δήλωσε ότι ανακαλεί, συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να αντισταθούμε. Κι εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να μην ακούτε κανέναν και να είστε εδώ να μιλήσετε και να καταψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο. Θα πω κάτι που δεν είναι δικό μου. Το είπε ο Σαράντης Καργάκος, ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ένας μεγάλος Ελληνας, που ανέφερε ότι ”ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και της εκπόρνευσης του έθνους μας, σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα”. Με αφορμή το θάνατο ενός ηθοποιού, είχε γράψει ”εσείς επιλέξατε να δηλητηριάσετε τη μνήμη των ανθρώπων, για να καθιαγάσετε το πισωγλέντικο, με κίβδηλα δάκρυα και εξίσου κίβδηλη ανθρωπιά”».

Για όσα είπε ο κ. Στίγκας, αντέδρασε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οταν ακούγεται μέσα σε αυτή την αίθουσα κακοποιητικός λόγος, ρατσιστικός λόγος σε οποιανδήποτε έκφανση, πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μειοψηφία της αίθουσας οδηγήθηκε να εκφράσει τη διαφωνία της με αυτά που ακουγόντουσαν πριν. Πρέπει να είναι καθαρό ότι απέναντι σε αυτά πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο, από όλες και όλους, μέσα σε αυτή την αίθουσα», είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς κάλεσε επίσης τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει αν θα γίνει πειθαρχικός έλεγχο για τον κ. Μπέο που τη Δευτέρα απείλησε δημοτικό σύμβουλο, λέγοντας του ότι «εσύ, σίγουρα θα φας ξύλο, μέχρι να τελειώσει η θητεία» ή αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τον… «χαϊδεύει».

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ θύμισε στον κ. Στίγκα ότι βρίσκεται στον προθάλαμο της Δικαιοσύνης –καθώς οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας για εξαπάτηση των εκλογέων– και πρόσθεσε: «Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε κόμμα όλων των πολιτών, όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την επιλογή τους και αυτή την προσπάθεια δεν θα μας την ανακόψει κανείς, και ιδίως αυτοί οι κύριοι που στεγάζονται στο ακροδεξιό φάσμα της πολιτικής ζωής και επικοινωνούν με τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής και της παγκόσμιας Ιστορίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...