231
Τόνοι χώματος έχουν θάψει μια μεγάλη περιοχή στη χιονισμένη Γιουνάν | ΥouTube/CreativeProtagon

Κίνα: Δεκάδες αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση στο Γιουνάν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 11:18
Τόνοι χώματος έχουν θάψει μια μεγάλη περιοχή στη χιονισμένη Γιουνάν
|ΥouTube/CreativeProtagon

Κίνα: Δεκάδες αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση στο Γιουνάν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 11:18

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται ύστερα από κατολίσθηση που έπληξε τη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας. Η κατολίσθηση έγινε στην πόλη Ζαοτόνγκ, στις 05:51 τοπική ώρα τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, παγιδεύοντας 47 άτομα.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή, στην οποία η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV ανέφερε ότι δύο σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα ερείπια. Ενας κάτοικος του χωριού Λιανγκσούι αφηγήθηκε στο Jimu News ότι η κατολίσθηση έγινε την ώρα που ο περισσότερος κόσμος κοιμόταν. «Συνοδεύθηκε από μεγάλο κούνημα, ένιωσα σαν να γινόταν ένας μεγάλος σεισμός», είπε.

Σύμφωνα με το BBC, τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν διασώστες να περπατούν πάνω σε σωρούς ερειπίων με φόντο τα χιονισμένα βουνά. Προσωπικά αντικείμενα φαίνονται διάσπαρτα ανάμεσα στους τοίχους που έχουν καταρρεύσει.

Η αιτία της κατολίσθησης παραμένει ασαφής, αλλά η απομακρυσμένη ορεινή περιοχή είναι επιρρεπής σε αυτές, λόγω της θέσης της. Οι πλημμύρες είναι επίσης συχνές. Στην περιοχή βρίσκονται και πολλά ανθρακωρυχεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο News China οι περισσότεροι από τους κατοίκους την περιοχής είναι ηλικιωμένοι και παιδιά.

Ο κινέζος αντιπρόεδρος Ζανγκ Γκουοκίνγκ βρίσκεται στην περιοχή και είναι επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης. Τον Ιανουάριο του 2013, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...