376
Δριμύ το ψύχος στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κοντά στους -20°C η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 09:44
Δριμύ το ψύχος στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κοντά στους -20°C η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 09:44

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των θυελλωδών βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και στα ανατολικά φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 Μποφόρ.

Εκτός από την απαγόρευση απόπλου από  Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, κλειστές είναι επίσης οι πορθμειακές γραμμές Πάχυ Μεγάρων – Σαλαμίνα, Πέραμα-Σαλαμίνα, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα και Ρίο – Αντίρριο.

Στη γραμμή Βόλος – Σποράδες τα δρομολόγια θα εκτελεστούν μετά τις 10:30.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων που θα υπάρξουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά (Πάρνηθα) ασθενών χιονοπτώσεων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά έως 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Kοντά στους -20°C η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού.

Αισθητό είναι το κρύο σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης μόλις που ξεπέρασε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου .

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να δείχνει -16,6 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα και -15,1 στη Φλώρινα. Η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στον Νέο Καύκασο Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία υποχώρησε στους -19,8 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, στον Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 08:10 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία -19,8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Στον αντίποδα, την ίδια ώρα, σε περιοχές των Δωδεκανήσων όπως το Καστελόριζο, ο υδράργυρος έδειξε 18 βαθμούς Κελσίου –μία διαφορά της τάξης των 38°C σε σχέση με τον Νέο Καύκασο!

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες του ίδιου αυτοκινητόδρομου, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε ορεινά σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...