317
Από τη συμμετοχή της φρεγάτας «Υδρα» στην επιχείρηση «Ειρήνη» το 2020 | ΥΠΕΘΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό διαψεύδει τα περί «μαζικών αποστρατεύσεων» στη φρεγάτα «Υδρα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 23:03
Από τη συμμετοχή της φρεγάτας «Υδρα» στην επιχείρηση «Ειρήνη» το 2020
|ΥΠΕΘΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό διαψεύδει τα περί «μαζικών αποστρατεύσεων» στη φρεγάτα «Υδρα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 23:03

Διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού της φρεγάτας «Υδρα» που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα έδωσε την Παρασκευή το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ ΜΠΕ, από Πολεμικό Ναυτικό επισημαίνεται «ότι ο αριθμός του προσωπικού που αιτήθηκε αποστρατεία δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο και δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή της μονάδας στην αποστολή “Prosperity Guardian”», της πολυεθνικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία των διερχόμενων από την Ερυθρά Θάλασσα πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης.

Αλλωστε «ο αριθμός των 17 στελεχών που αναφέρεται σε δημοσιεύματα αφορά σε παραιτήσεις και αιτήσεις παραιτήσεων εν εξελίξει για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2023 έως σήμερα». Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι «ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού εντός του 2024, είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα».

Τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που διαψεύδονται φέρεται να ανακινήθηκαν μετά από σχετική καταγγελία της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ), την οποία κοινοποίησε και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Η ΕΣΠΕΕΝΠΑ είχε αναφερθεί, νωρίτερα την Παρασκευή, στο «αδιανόητο νούμερο των δεκαεπτά παραιτήσεων σε μόλις μία μέρα σε ένα μόνο πλοίο», αναφερόμενη στην «Υδρα».

Με αφορμή τα παραπάνω δήλωση για την υπόθεση εξέδωσε και ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιευθήκαν στα ΜΜΕ, το κύμα παραιτήσεων στο Π.Ν. συνεχίζεται αμείωτο. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της Φρεγάτας “Υδρα” που θα συμμετάσχει στην αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα», σημείωσε ο κ. Αποστολάκης, κάνοντας λόγο για εξέλιξη που προκαλεί «έντονη ανησυχία».

Παράλληλα εξέφρασε την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική συμμετοχή στην «Prosperity Guardian», μία αποστολή που «ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...