286
O Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ κρατά το κουτί με το ρολόι, στο γερμανικό τελωνείο | Twitter

Μόναχο: Υπό κράτηση στο αεροδρόμιο ο Σβαρτσενέγκερ επειδή δεν δήλωσε ένα ακριβό ρολόι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 11:37
O Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ κρατά το κουτί με το ρολόι, στο γερμανικό τελωνείο
|Twitter

Μόναχο: Υπό κράτηση στο αεροδρόμιο ο Σβαρτσενέγκερ επειδή δεν δήλωσε ένα ακριβό ρολόι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 11:37

Ο αστέρας του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, κρατήθηκε την Τετάρτη, για τρεις ώρες, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, καθώς παρέλειψε να δηλώσει στο τελωνείο ένα ρολόι πολυτελείας που σκόπευε να πουλήσει, σύμφωνα με τις γερμανικές τελωνειακές αρχές.

Αφιχθείς από το Λος Αντζελες, ο 76χρονος Σβαρτσενέγκερ, ηλικίας 76 ετών, συνέχισε το ταξίδι του, όμως αναγκάστηκε να άφησε το ρολόι του στο Μόναχο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των τελωνείων, Τόμας Μάιστερ.

To ρολόι Audemars Piguet, ελβετικής κατασκευής, στοιχίζει περίπου 23.000 ευρώ, σύμφωνα με την Telegraph.

Σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν μια ποινική διαδικασία για φοροδιαφυγή: Ο Σβαρτσενέγκερ έπρεπε να δηλώσει στο τελωνείο το ρολόι και να πληρώσει έναν φόρο, καθώς το αντικείμενο αυτό θα παραμείνει στην ΕΕ, εξήγησε ο Μάιστερ.

Ολα τα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πρέπει να δηλώνονται στο τελωνείο, σημειώνει η Telegraph.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, που αποκάλυψε την υπόθεση, ο πρώην πρωταγωνιστής των ταινιών «Εξολοθρευτής» και «Κόναν ο βάρβαρος» ήθελε να πουλήσει σε δημοπρασία αύριο το ρολόι, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που θα οργανωθεί στο χειμερινό θέρετρο Κίτζμπιχελ στην Αυστρία.

Σε αυτήν την εκδήλωση, έργα τέχνης και αντικείμενα υψηλής αξίας αναμένεται να δημοπρατηθούν και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην Πρωτοβουλία του Σβαρτσενέγκερ για το Κλίμα.

Σύμφωνα με την Bild, ο ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος αφού κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 9.000-35.000 ευρώ, ανάλογα με την πηγή της πληροφορίας. Καθώς τμήμα του ποσού έπρεπε να πληρωθεί με μετρητά και όχι κάρτα, όπως ήθελε ο Σβαρτσενέγκερ, οι αστυνομικοί τον συνόδευσαν σε τράπεζα για να κάνει ανάληψη.

Οι τελωνειακοί είδαν τον σταρ του Χόλιγουντ και του έκαναν τυχαίο έλεγχο, σύμφωνα με την Telegraph.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...