370
Ομοιότητες μεταξύ της εκτέλεσης Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο και εκείνης του Βασίλη Ρουμπέτη, μαζί με τον κουμπάρο του Διονύση Μουζακίτη, τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, διακρίνουν στην ΕΛ.ΑΣ. | ΥοuΤube

Τρεις συλλήψεις, οκτώ ταυτοποιήσεις, λίγα 24ωρα μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη και το «ξήλωμα» της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 10:10
Ομοιότητες μεταξύ της εκτέλεσης Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο και εκείνης του Βασίλη Ρουμπέτη, μαζί με τον κουμπάρο του Διονύση Μουζακίτη, τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, διακρίνουν στην ΕΛ.ΑΣ.
|ΥοuΤube

Τρεις συλλήψεις, οκτώ ταυτοποιήσεις, λίγα 24ωρα μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη και το «ξήλωμα» της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 10:10

Στον εισαγγελέα οδηγούνται την Πέμπτη οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να εμπλέκονται σε μία ακόμη απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία, αλλά και στον εμπρησμό δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων, συμφερόντων των δύο δολοφονηθέντων.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε και τρίτη σύλληψη, για τον νόμο περί όπλων, καθώς σε έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν στην οικία του συλληφθέντος όπλα και γεμιστήρες από καλάσνικοφ (στη διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια όπου εντοπίστηκαν όπλα).

Ολοι οι συλληφθέντες φέρονται να είναι ομογενείς, μέλη της σκληρής γεωργιανής μαφίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, για να ακολουθήσει αργότερα το βράδυ και τη τρίτη σύλληψη (δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο συλληφθείς εμπλέκεται σε δολοφονίες ή ήταν συνεργάτης των εκτελεστών).

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, πέρα από τις εν λόγω συλλήψεις, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα οκτώ άτομα ως εμπλεκόμενα στις συγκεκριμένες υποθέσεις – ανάμεσά τους δύο έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας και Μαυροβουνίου και δύο που φέρονται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών. Οι τρεις απόπειρες είναι εναντίον ομογενή -από την πρώην Σοβιετική Ένωση- στην Πιερία το περασμένο καλοκαίρι και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στα Σκούρτα.

Επίσης, φέρονται να ενέχονται σε επίθεση με βόμβα που εξερράγη σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του γιου του Σκαφτούρου, ενώ και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ μετά το μεσημέρι.

Ο τελευταίος κύκλος αίματος στο μεγάλο ξεκαθάρισμα της λεγόμενης Greek Mafia, με πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτό της εκτέλεσης Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο,  είχε ανοίξει με την δολοφονία του «Θείου Τζο» Γιάννη Σκαφτούρου (εδώ) τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας (σε μια άτυπη παραβίαση του άγραφου κανόνα της μαφίας ότι δεν γίνονται επιθέσεις-χτυπήματα παρουσία γυναικόπαιδων).

Στην ΕΛ.ΑΣ τελος, διακρίνουν ομοιότητες μεταξύ της εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο και εκείνης του Βασίλη Ρουμπέτη, μαζί με τον κουμπάρο του Διονύση Μουζακίτη, τον Ιούνιο του 2023 έξω από το σπίτι του πρώτου στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...