403
Από τη συνάντηση του προέδρου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα | In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Κασσελάκης: Γλώσσα επιλογής τα αλβανικά στην Ελλάδα και τα ελληνικά στην Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2024, 21:28
Από τη συνάντηση του προέδρου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα
|In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Κασσελάκης: Γλώσσα επιλογής τα αλβανικά στην Ελλάδα και τα ελληνικά στην Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2024, 21:28

«Το Μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει εργαλειοποιήσει, σε σχέση με άλλα κόμματα της χώρας μας, και είμαστε περήφανοι για την υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και κοινοτήτων της αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα.

«Είμαστε υπερήφανοι», προσέθεσε, «για τη δουλειά που κάναμε ως κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την κοινότητα και να μπορέσουμε να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε αξιοκρατικά να προσφέρουν στη χώρα μας». Ωστόσο όπως υπογράμμισε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η αλβανική κοινότητα στη χώρα μας είναι μεγάλα με αποτέλεσμα η επισφάλεια την οποία ζουν κάθε μέρα τα μέλη της να έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανανέωση στη διαμονή για 3ετία, όταν η συγκεκριμένη αίτηση παίρνει 2,5 χρόνια για να γίνει δεκτή. Δηλαδή, τους βάζουμε αυτούς τους συνανθρώπους, με τους οποίους ζούμε στην ίδια χώρα, σε ένα καθεστώς ομηρίας στην ουσία», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε και «με διαφορετικούς τρόπους, πιο δημιουργικούς», τις σχέσεις των δύο χωρών, συνέχισε. Στο πλαίσιο αυτό έφερε ως παράδειγμα το θέμα της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία, μία πρόταση που ενδεχομένως θα προκαλέσει συζητήσεις. «Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τα αλβανικά ως μια γλώσσα επιλογής. Οπως και η Αλβανία έπρεπε να έχει ως γλώσσα επιλογής τα ελληνικά. Σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαμε την τιμή σήμερα να κάνουμε μια συνάντηση, ιστορική για την αλβανική κοινότητα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του κόμματος», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Αλβανικής Διασποράς στην Ελλάδα (Α.Δ.Ε) Εντμοντ Γκούρι, σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου.

«Θεωρούμε σημαντικό πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός φορέας που, όπως έχει δείξει και στο παρελθόν, θα μπορούσε να συμβάλει στο να είμαστε ισότιμοι πολίτες της χώρας, να ενταχθούμε και όχι να αφομοιωθούμε. Ετσι όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης μετά τις παραπάνω δηλώσεις Κασσελάκη.

«Την ώρα που ελληνικά σχολεία κλείνουν σε ολόκληρη την υφήλιο παρά τις παρακλήσεις και την αγωνία των ελλήνων ομογενών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγείται την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα! Πρώτα με την Τουρκία, τώρα με την Αλβανία, καλύτερα ας επιστρέψει ο άνθρωπος στην Αμερική διότι έτσι όπως πάει θα ζητήσει και την κατάργηση των ελληνικών από τα ελληνικά σχολεία …», ανέφερε το κόμμα του κ. Βελόπουλου σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...