485
«Από τον διάλογο βγαίνουμε κερδισμένοι» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Oμόφυλα ζευγάρια: Αυλαία για το «φροντιστήριο» στη ΝΔ – «Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2024, 22:59
«Από τον διάλογο βγαίνουμε κερδισμένοι» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (φωτ. αρχείου)
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Oμόφυλα ζευγάρια: Αυλαία για το «φροντιστήριο» στη ΝΔ – «Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2024, 22:59

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος της ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το προωθούμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με το protothema.gr, περισσότεροι από 60 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος –αρκετοί εκ των οποίων έχουν εκφράσει επιφυλάξεις– προσήλθαν για ακόμη μία ημέρα στην Πειραιώς, στα κεντρικά της ΝΔ, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο για το περιεχόμενο της κυβερνητικής ρύθμισης.

Η συζήτηση, από την οποία «δεν έλειψαν οι ενστάσεις και οι επιφυλάξεις από ορισμένους βουλευτές», κατά το ρεπορτάζ, κράτησε πάνω από τρεις ώρες.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως «έγινε ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος» και δήλωσε περήφανος για τη ΝΔ.

Στον ίδιο τόνο και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης: «Στη ΝΔ είμαστε περήφανοι για τη μαζική συμμετοχή και το επίπεδο της συζήτησης. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Και βγαίνουμε πιο δυνατοί».

Το «παρών» στα γραφεία της Πειραιώς έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση», σημείωσε ο τελευταίος προσερχόμενος στη συνάντηση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο κ. Πλεύρης φέρεται να έθεσε, βέβαια, τις ενστάσεις του.

Είπε πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση», ανέφερε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα. Προσέθεσε ότι η παράταξη τάχθηκε κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια το 2018.

Στις απόψεις Πλεύρη απάντησε (μεταξύ άλλων) ο κ. Σκέρτσος, ο εισηγητής του νομοσχεδίου, λέγοντας πως μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο φερόμενος ως «επικεφαλής» των διαφωνούντων για τη βραδιά έγραψε αργότερα ότι η συζήτηση «πήγε εξαιρετικά».

Στη δεύτερη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τους βουλευτές συμμετείχε και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δεν παρέλεψε να στρέψει τα βέλη του προς τη Χαριλάου Τρικούπη μετά τα σκωπτικά σχόλια για τα «φροντιστήρια» των βουλευτών. «Από τον διάλογο βγαίνουμε κερδισμένοι» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανταπόκριση του protothema.gr ανέφερε πως γενικότερα «το κλίμα ήταν πιο ήπιο σε σχέση με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας».

Τη διαπίστωση αυτή μετέφερε και η «Καθημερινή», η ηλεκτρονική έκδοση της οποίας έγραψε ότι «η συζήτηση και στο δεύτερο γκρουπ κινήθηκε σε ήπιους τόνους».

Κατά το ίδιο Μέσο, ενστάσεις εξέφρασε, πλην του κ. Πλεύρη, ο επίσης βουλευτής της Α’ Αθηνας Αγγελος Συρίγος, ενώ υπέρ τάχθηκαν η Ζέτα Μακρή, ο Γιώργος Σταμάτης και ο Ιάσωνας Φωτήλας. Κατά τάχθηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ ενστάσεις προέβαλαν ο Γιώργος Βλάχος όπως και η Τζίνα Οικονόμου από το Καρπενήσι.

«Απαντήθηκαν πολλά. Σχηματίζεται μια λογική πλειοψιας στη Βουλή. Η ελληνική οικογένεια δεν κινδυνεύει», τόνισε στις δηλώσεις της η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...