To λεγόμενο στην πολιτική αργκό «μασάζ» των βουλευτών για να περάσει ένα δύσκολο νομοσχέδιο —εν προκειμένω το «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ για τη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών την οποία προωθεί η κυβέρνηση— ξεκίνησε με ένα άρθρο γνώμης του Αδωνι Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Δεν είναι τυχαία η επιλογή. Ο κ. Γεωργιάδης είναι υπουργός Υγείας, αντιπρόεδρος της ΝΔ, ιδιαίτερα δημοφιλής και θεωρείται ότι εκφράζει τη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος —στο άρθρο του, με τίτλο «Απόλυτη ισορροπία», διατυπώνει απερίφραστα την υποστήριξή του στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τη νομιμοποίηση των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών
Έγραψε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του άρθρου του ο κ. Γεωργιάδης:
«Μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του κυρίου Πρωθυπουργού και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος οιοσδήποτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον υπουργός, να μην ψηφίσει αυτό τον νόμο διότι εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι στην Ελλάδα πια δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις ως προς την ερωτική επιλογή ενός ανθρώπου και ως προς τα δικαιώματά του που απορρέουν ένεκα αυτής, το μόνο που έμενε να συζητήσουμε ήταν το θέμα της τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης μητέρας».
Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε πως οι επιφυλάξεις ορισμένων —προφανώς και εντός της ΝΔ— είναι υποκριτικές, όταν γίνεται επίκληση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.
Έγραψε χαρακτηριστικά:
«…Ηδη από το 1946 προβλέπεται στην Ελλάδα η υιοθεσία από έναν άγαμο άνδρα ή από μία άγαμη γυναίκα. Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο; Οτι πια μπορούν να το υιοθετούν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες, δηλαδή ότι μπορεί να το υιοθετεί το ζευγάρι. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο δρα βλαπτικά ως προς τα δικαιώματα του παιδιού;
»Ας αναλογιστούμε όλοι τι πραγματικά είναι καλύτερο για το ίδιο το παιδί. Να μεγαλώνει με έναν γονέα και να έχει την ανασφάλεια, πού θα βρεθεί, εάν συμβεί κάτι σε αυτόν τον έναν γονέα ή να έχει μεγαλύτερη εξασφάλιση και σταθερότητα στη ζωή του με τους δύο γονείς;
»Αρα, η σχετική συζήτηση είναι κατά βάσιν υποκριτική. Δεν έχει να κάνει με το παιδί, γιατί για το παιδί σίγουρα είναι καλύτερο να έχει δύο γονείς από έναν. Γίνεται καθαρά για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους, που μπορεί να είναι σεβαστοί, αλλά καλύτερα να εξηγηθούν ως τέτοιοι», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης στο άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».
Μια αναφορά με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς την προσωπική φιλία του με τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συνεχίζει τον εσωκομματικό πόλεμο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News