402
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αλλαγή παρόχου ρεύματος και τιμολογίου στο wallet με ένα κλικ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2024, 14:10
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αλλαγή παρόχου ρεύματος και τιμολογίου στο wallet με ένα κλικ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2024, 14:10

Με ένα μήνυμα στο wallet του κινητού τους τηλεφώνου οι πολίτες θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να αλλάζουν πάροχο ή/και τιμολόγιο ρεύματος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που τους προσφέρει το νέο σύστημα με τα χρωματιστά τιμολόγια.

Αυτός έκανε γνωστό την Παρασκευή, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά FM,  ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, εξηγώντας περαιτέρω:

«Ηδη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δουλεύουμε στη διαδικασία του να μπορεί αυτή η αλλαγή να γίνεται με ένα μήνυμα στο wallet εφόσον πατήσει “ναι” ο ενδιαφερόμενος. Όπως ακριβώς πριν από περίπου 1,5 μήνα λέγαμε για το myAuto, πακέτο που ήδη μπήκε στο wallet μας και ήδη πάνω από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν “κατεβεί” στα κινητά».

Ο  κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στην πρώτη διασυνοριακή διαλειτουργικότητα η οποία αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τις ταυτότητες. Θα μπορεί δηλ. ένας Κύπριος που ζει στην Ελλάδα ή ένας Ελληνας που ζει στην Κύπρο, να διασταυρώσει ότι η αστυνομική του ταυτότητα είναι νόμιμη και σε ισχύ.

Αναφερομένος στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr, ο υπουργός επεσήμανε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι και πολύγλωσσος καθώς «κατανοεί 150 γλώσσες, απαντά σε 24 γλώσσες, ακόμη και σε διάφορες περίεργες γλώσσες όπως σουαχίλι». Το επόμενο όμως βήμα είναι ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσει όχι μόνο να μας ενημερώνει αλλά να κάνει τα πρώτα πράγματα για εμάς όπως το να κλείσει ένα ραντεβού για εμβόλιο ή, για να εκδώσουμε ταυτότητα, να μας κατεβάσει κατόπιν αιτήματός μας το Ε9.

Ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε ότι το wallet θα αποτελεί το μοναδικό μέσο όπου θα συνδιαλέγονται οι πολίτες με το Δημόσιο.

Στο wallet, αναμένεται να προστεθούν και οι επαγγελματικές ιδιότητες καθώς όπως είπε ο υπουργός,  «ζητάμε από τους επαγγελματικούς φορείς να μας ανοίξουν τα μητρώα τους για να αρχίσουμε να περνάμε όλες αυτές τις διαδικασίες».

Οσον αφορά τα διαβατήρια, σημείωσε πως για να μπουν στο wallet πρέπει να υπάρξει πρώτα μια κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα.

Στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας εξάλλου,  ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκτίμησε ότι σύντομα «θα δούμε τον ανταγωνισμό να δουλεύει και θεωρώ ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα έχουμε καλύτερες ταχύτητες και τιμές για τον καταναλωτή».

Τέλος για την επιστολική ψήφο -με τον σχετικό νομοσχέδιο να έχει πλέον κατατεθεί στη Βουλή, ανέφερε ότι «δημιουργείται ένα μητρώο για τους ανθρώπους που θα δηλώσουν ότι θέλουν να ψηφίσουν επιστολικά και άρα πάμε να φτιάξουμε αυτές τις βάσεις με το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι όμως μια πρώτης τάξη ευκαιρία να “καθαρίσουμε” τα μητρώα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...