244
O χαρακτηριστικός μορφασμός με τον οποίο έκλεισε τη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός | ΥοuΤube / Βest TV

Γάμος ομοφύλων: «Καρφί» Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την προτροπή αποχής

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2024, 13:35
O χαρακτηριστικός μορφασμός με τον οποίο έκλεισε τη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
|ΥοuΤube / Βest TV

Γάμος ομοφύλων: «Καρφί» Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την προτροπή αποχής

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2024, 13:35

Τον Δεκέμβριο του 2015, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης, ο Αντώνης Σαμαράς και άλλοι 26 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν επιλέξει την αποχή.

Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, και στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζεται αποφασισμένος να προσέλθει στη Βουλή και να το καταψηφίσει, επιδεικνύοντας έτσι –πιθανότατα μαζί και με άλλα μέλη της ΚΟ της ΝΔ– την πλήρη αντίθεσή του στο θέμα.

Σε δήλωσή του στο Best TV, o κ. Σαμαράς επεφύλαξε και ένα εξόχως δηκτικό σχόλιο για την προτροπή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί αποχής στους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ με την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα, και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», ξεκαθάρισε, για να ακολουθήσει το «καρφί» για την προτροπή αποχής όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ:

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας» και τώρα «θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και ταυτόχρονα στους υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;» διερωτήθηκε σε δηκτικό ύφος ο κ. Σαμαράς, κάνοντας και τον σχετικό μορφασμό στο τέλος της δήλωσής του (δείτε το βίντεο κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...