• Κυνισμός: Ο Μαρκόπουλος είπε ότι η Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών είναι... «γουρλίδικη» επειδή δύο μέλη της υπουργοποιήθηκαν!

    Από τη στιγμή που η πολιτική και το κοινοβουλευτικό έργο εκφυλίστηκαν σε διαγωνισμό ατάκας, δεν θα αργούσε η στιγμή που θα καταλήγαμε να μπουρδολογούμε επάνω σε μια εθνική συμφορά με θύματα δεκάδες νέους ανθρώπους. Και έτσι έγινε.

     

    Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Β’ Πειραιώς της ΝΔ, ο οποίος για κάποιο λόγο επελέγη από το κυβερνών κόμμα για πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά φαίνεται πως μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε το βάρος της ευθύνης της θέσης, ούτε τον βαρύ εθνικό πόνο που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί αυτή η καταστροφή.

     

    Την Τρίτη λοιπόν, ο κ. Μαρκόπουλος θεώρησε ότι είναι χαριτωμένο και χρήσιμο να ξεκινήσει τη συνεδρίαση με… χιούμορ και πολιτικό κυνισμό, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη επιτροπή –η επιτροπή που ερευνά τον φρικτό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων, υπενθυμίζουμε– «είναι… γουρλίδικη»! Ο λόγος; Επειδή δυο από τα μέλη της επιτροπής υπουργοποιήθηκαν κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό (ο Ανδρέας Νικολόπουλος, βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, έγινε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ η Ιωάννα Λιτρύβη, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, έγινε υφυπουργός Παιδείας).

     

    Την πιάσατε την κυνική λογική, έτσι; Η επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το πώς συνέβη το ανείπωτο, πώς έχασαν τη ζωή τους τόσοι και τόσες νέες εκείνη τη μαύρη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, περιγράφεται ως μέσο για πολιτική ανέλιξη, ως όχημα για να κάνει κανείς καριέρα και να τρυπώσει στην κυβέρνηση –δεν έχει τόση σημασία τα μέλη της Επιτροπής να αναζητήσουν και να βρουν την αλήθεια, αλλά να πάρουν κάνα υφυπουργείο.

     

    Καθώς υπήρξαν αντιδράσεις και τον έκραξαν στα social media, ο κ. Μαρκόπουλος επανήλθε το βράδυ με μια ανάρτηση στο Twitter και είπε ότι το σχόλιό του ήταν «άστοχο» και ζήτησε συγγνώμη.

     

    Βέβαια, επειδή ορισμένα πράγματα δεν τελειώνουν με μια συγγνώμη, έστω και ειλικρινή, ο κ. Μαρκόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μομφή των άλλων μελών της Επιτροπής.

     

    Η Πέτυ Πέρκα, βουλευτής Φλώρινας της Νέας Αριστεράς, ζήτησε την απομάκρυνσή του από την προεδρία της Εξεταστικής.

     

    «Μετά τη δήλωση Μαρκοπούλου στην Εξεταστική για τα Τέμπη ζητάμε την αποπομπή του ως ελάχιστη ένδειξη μνήμης στα θύματα. Ζητάμε και από τα αλλά κόμματα να στηρίξουν το αίτημα μας. Οτιδήποτε άλλο είναι προσβολή και μετατρέπεται σε κυβερνητική γραμμή», είπε η κυρία Πέρκα.

     

    Ακόμα χειρότερα άκουσε ο κ. Μαρκόπουλος από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

     

    «Εφτασε χθες να χασκογελάει λέγοντας ότι η Επιτροπή που διερευνά ένα φοβερό έγκλημα με 57 θύματα, ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, πολλά θύματα τραυματίες, ακρωτηριασμένους, οικογένειες που θρηνούν. Έφτασε να πει ότι είναι μια γουρλίδικη επιτροπή γιατί προάγονται τα μέλη της και υπουργοποιούνται. Σήμερα ζήτησε συγγνώμη. Συγγνώμη είχε ζητήσει και ο κ. Καραμανλής. Συγγνώμη είχε ζητήσει και ο κ. Μητσοτάκης. Οι συγγνώμες δεν σημαίνουν τίποτε γι΄ αυτή την κυβέρνηση και προφανώς δεν σημαίνουν τίποτε και γι΄ αυτούς που τις εκφωνούν. Η συγγνώμη του κ. Μαρκόπουλου δεν έχει καμία αξία. Η στρατηγική που ίδιος ακολουθεί στην εξεταστική επιτροπή είναι στρατηγική συσκότισης», κατήγγειλε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

     

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε ότι εφέτος δεν έχει κάνει ούτε αυτός το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

    Είπε πολλά και σημαντικά την Τετάρτη ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, για τη νέα στρατηγική απέναντι στην Covid-19, η οποία έχει επανακάμψει στη χώρα μας.

     

    Είπε ότι μελετά ένα σχέδιο ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται και στα φαρμακεία, όπως αυτοί για τη γρίπη, χάρισε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους 60χρονους που δεν είχαν εμβολιαστεί –στην Ελλάδα πρέπει να είσαι τεράστιο κορόιδο αν πληρώνεις το πρόστιμο εδώ που τα λέμε, διότι, πού ξέρεις, όλο και κάποιος μπορεί να βρεθεί και να στο σβήσει–  και ζήτησε να γίνει ρουτίνα των πολιτών το εμβόλιο κατά της Covid-19.

     

    Σύμφωνοι, να γίνει ρουτίνα το εμβόλιο, δίκιο έχει ο υπουργός. Αλλά το έκανε εφέτος ο ίδιος; Οχι, δεν το έκανε, το παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου.

     

    «Εκανα λάθος», είπε. «Θα το κάνω τις επόμενες ημέρες», υποσχέθηκε.

     

    ΥΓ. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του προβλήματος, της αμέλειας του γενικού πληθυσμού να εμβολιαστεί, αρκεί να πούμε πως στον εθνικό αγώνα κατά της Covid-19, o κ. Γεωργιάδης υπήρξε από τους πιο συνεπείς εμβολιασμένους.

     

    Μάλιστα, μολονότι ήταν ένας απλός υπουργός, είχε καταφέρει να εμβολιαστεί από τους πρώτους στη χώρα, στα τέλη Δεκέμβριο του 2020 με τις πρώτες εκείνες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer.

     

    Ιδού ένα tweet του από τον Ιούλιο του 2021:

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν ότι δεν έχουν τομεάρχη Παιδείας και όρισαν άρον άρον τον Καλαματιανό να έχει να κάνει κάτι στα ρεπό του

    Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ύστερα από τρεις εβδομάδες ότι δεν έχουν τομεάρχη Παιδείας —μετά την αποκάλυψη της Αθηνάς Λινού, βουλεύτριας (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Βορείου Τομέα Αθηνών ότι έχει υποβάλει εδώ και καιρό την παραίτησή της (σε ποιον άραγε;)— και έτσι ανακοίνωσαν την Τετάρτη έναν νέο τομεάρχη: θα είναι ο εικονιζόμενος Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος στα ρεπό του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα αναλάβει και τα της Παιδείας.

     

    Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ήταν η ακόλουθη: «Λόγω της σπουδαιότητας του επικείμενου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και του βάρους που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίστηκε από το προεδρείο της ΟΚ ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα καθήκοντα τομεάρχη Παιδείας θα ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια τομεάρχη, Ράνια Θρασκιά. Επίσης ορίστηκε αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη».

     

    Επρεπε δηλαδή η κυρία Λινού να δώσει μια άσχετη συνέντευξη στο ραδιόφωνο για να καταλάβουν ότι δεν είχαν τομεάρχη Παιδείας και πως έπρεπε να ορίσουν έναν — ή έπρεπε να περάσουν τρεις εβδομάδες ώστε να καταλάβουν ότι έρχεται νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τάχα μου να δώσει «βάρος». Μιλάμε για κομματική και κοινοβουλευτική οργάνωση επιπέδου, όχι αστεία.




text
  • Τι τα ήθελες τα βιολιά, Στέφανε; Ακούγονται ως εκεί τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ


    30 Αυγούστου 2024, 22:00