1174
Θύτης και θύμα σε παλαιότερη φωτογραφία τους | Πηγή: ΕΡΤ

Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν τη Γεωργία – σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 13:09
Θύτης και θύμα σε παλαιότερη φωτογραφία τους
|Πηγή: ΕΡΤ

Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν τη Γεωργία – σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 13:09

«Γνώριμοι» των Αρχών ήταν αμφότεροι οι συλληφθέντες για τη στυγερή δολοφονία της 41 ετών Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Οπως διαπιστώθηκε, ο 39χρονος σύντροφός της είχε «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, αλλά και ιστορικό κακοποιήσεων, με την πρώην σύζυγό του να τον έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό!

Σοκαριστικά εν τω μεταξύ είναι τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας στη σορό της 41 ετών εγκύου που παρουσίασε στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, η σορός φέρει τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων, τρία χτυπήματα με μαχαίρι κουζίνας, τα οποία προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Από τη μακροσκοπική εξέταση της σορού, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο από τη μέση τραχηλική χώρα δεξιά έως την αυχενική μοίρα και ένα τραύμα στην αριστερή μέση τραχηλική χώρα. Τα πορίσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, όπως επίσης οι τοξικολογικές εξετάσεις, αναμένεται να περιληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη στυγερή δολοφονία (του 39χρονου συντρόφου της εγκύου και του 34χρονου φίλου του).

Οπως προέκυψε από την προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η Γεωργία και ο σύντροφός της έφτασαν στο σπίτι του, όπου βρισκόταν ήδη ο 34χρονος φίλος του. Τότε την ακινητοποίησαν δένοντάς της τα χέρια. Τη μαχαίρωσαν στο υπνοδωμάτιο, καρφώνοντας το κουζινομάχαιρο στο λαιμό της και στη συνέχεια μετέφεραν το άψυχο κορμί της με το αυτοκίνητο του 34χρονου σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου και το εγκατέλειψαν.

Η σορός της γυναίκας, η οποία ήταν στον τρίτο μήνα της κύησης και μητέρα ενός 13χρονου παιδιού από προηγούμενο γάμο, εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, κατόπιν υπόδειξης του 34χρονου φίλου του συντρόφου της.

Αμφότεροι κρατούνται και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης, ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, με την οποία  οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και πλέον θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον 4ο τακτικό ανακριτή από τον οποίο και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Το κατασκευασμένο άλλοθι και η ομολογία

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 34χρονος προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, όπου ομολόγησε στους αστυνομικούς την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά όχι στη δολοφονία της γυναίκας.

Το σχέδιο με τον 39χρονο περιελάμβανε σκηνοθεσία ληστείας. Ως αντάλλαγμα για τη βοήθειά του, θα έπαιρνε ένα μερίδιο από τα χρήματα που θα αποσπούσαν από το σπίτι της εγκύου και των γονιών της.

Περιγράφοντας αναλυτικά το σχέδιο που φέρεται να κατέστρωσε ο φίλος του και έφεραν εις πέρας, ο 34χρονος –κατά τις ίδιες πληροφορίες– κατέθεσε ότι γύρω στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου, εκείνος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα, με σβηστά τα φώτα και κατεβασμένα τα παντζούρια.

Ο 34χρονος, όπως φαίνεται να κατέθεσε, κινήθηκε προς τη γυναίκα, την οποία απείλησε με μαχαίρι, οδηγώντας την στην κρεβατοκάμαρα, όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε το στόμα και τα μάτια με ταινία συσκευασίας. Στη συνέχεια –πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε– ο 39χρονος τού πήρε το μαχαίρι και του έκανε νόημα να κατέβει στο αυτοκίνητό του.

«Δέκα λεπτά αργότερα, κατέβηκε και μου ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή», φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, περιγράφοντας ότι βρήκε τη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος.

Από εκεί και έπειτα, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη της άτυχης εγκύου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της σε βαλίτσα, τύπου μπαούλο, και το μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 34χρονου, τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου, στη δημοτική ενότητα Βασιλικών, του Δήμου Θέρμης, όπου το απέρριψαν σε θάμνους. Οι κινήσεις τους μπροστά από την οικοδομή του διαμερίσματος όπως επίσης η πορεία του οχήματος καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων εξετάστηκε από τις Αρχές.

Λίγο μετά το έγκλημα, περί τα μεσάνυχτα (προς 2 Ιανουαρίου), οι δύο άνδρες πέταξαν αντικείμενα σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων και μεταξύ αυτών ένα στρώμα, πάνω στο οποίο λίγα 24ωρα αργότερα, αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες για την εξαφάνιση της 41χρονης εντόπισαν ίχνη αίματος που ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά με γενετικό υλικό των οικείων της δολοφονηθείσης. Η έντονη κινητικότητα έξω από την οικοδομή, με τις απορρίψεις διαφόρων αντικειμένων, τη μεταφορά της βαλίτσας – τύπου μπαούλο, σε συνδυασμό με το στρώμα και το γενετικό υλικό της εγκύου, φαίνεται ότι έστρεψαν τις αστυνομικές έρευνες προς τον 39χρονο. Ο φίλος του (σεσημασμένος για άλλες πράξεις) μπήκε στο «κάδρο» των ερευνών όταν βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό», αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.

Εξεταζόμενος ενόρκως από αστυνομικούς, ο 39χρονος δήλωσε άγνοια για την τύχη της συντρόφου του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος κατέθεσε πως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κοιμήθηκαν μαζί και το πρωί της επόμενης ημέρας, η 41 ετών έγκυος σύντροφός του αποχώρησε με άγνωστο προορισμό, παίρνοντας, δήθεν, χρήματα από κοινές οικονομίες τους.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες, φέρεται να απέστειλε δύο μηνύματα από το κινητό της 41χρονης – ένα προς τη μητέρα της γυναίκας και ένα προς τον εαυτό του. Στη μητέρα της έγραψε να μην την περιμένει να πάει στο σπίτι, καθώς εκείνη θα πήγαινε απευθείας στη δουλειά της, ενώ προς τον ίδιο –μεταξύ άλλων– αναφέρθηκε σε ένα «ψέμα» που είπε στον εργοδότη του (δούλευε σε κουζίνα εστιατορίου, από όπου απολύθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς) δήθεν για να μείνει μαζί με τη σύντροφό του. Πάντως, η μητέρα της άτυχης γυναίκας είχε αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα του αποστολέα του συγκεκριμένου μηνύματος, κάτι το οποίο ανέφερε στους αστυνομικούς, όταν στις 2 Ιανουαρίου δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της.

«Από την πρώτη στιγμή, με το που βγήκε στα κανάλια, ήξερα ότι αυτός την “έφαγε”», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, η πρώην σύζυγος του 39χρονου, ο οποίος επιμένει να αρνείται πως ήταν αυτός που σκότωσε τη Γεωργία.

«Πιστεύω ότι το είχε σχεδιασμένο. Επτά χρόνια ήμασταν μαζί. Τον είχα καταγγείλει για ξυλοδαρμό», είπε η πρώην σύζυγός του. Ολες του οι σύντροφοι είχαν πέσει θύματα ξυλοδαρμού, είχε εμμονή με τις γυναίκες, υποστήριξε, περιγράφοντας όσα πέρασε η ίδια στα χέρια του:

«Εγώ δούλευα, αυτός ζήλευε που δούλευα, δεν μπορούσα να μιλήσω σε συνάδελφο, γιατί μου έλεγε “τον έχεις φίλο, τον έχεις φίλο”, ζήλευε (…)

»Με είχε χτυπήσει στο μάτι, του είχα κάνει μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα».

Σύμφωνα με την ίδια, κατά τη συμβίωσή τους δεχόταν απειλές για τη ζωή της και της μητέρας της, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο σύζυγός της γινόταν βίαιος και με τα παιδιά τους, τα οποία ήταν παρόντα στα επεισόδια ξυλοδαρμού της.

Ο 39χρονος εργαζόταν περιστασιακά ως διανομέας. «Μία εργαζόταν, μία έφευγε», ανέφερε η πρώην σύζυγός του. Κατά δήλωσή της μάλιστα, για μια μικρή περίοδο, πριν βγει το διαζύγιο, ήταν δίγαμος. Το διαζύγιο «βγήκε τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτός παντρεύτηκε τον Οκτώβριο. Ηταν δίγαμος. Δεν το γνώριζα. Αυτός πιστεύω ότι έψαχνε θύματα για να φάει λεφτά, να πιάσει την καλή. Εκμεταλλευόταν τις γυναίκες, τις κακοποιούσε. Τις έκλεβε, έκλεβε χρυσαφικά, λεφτά. Εκλεβε χρυσαφικά, αλλά δεν πήγαινε ο ίδιος στο ενεχυροδανειστήριο, πήγαινε ο φίλος του», υποστήριξε, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για τον 34χρονο συνεργό του στη δολοφονία της Γεωργίας.

«Ηξερα ότι θα κάνει κακό», κατέληξε στις δηλώσεις της στον Status 107,7.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...