155
Οι ακροδεξιοί στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό φωνάζοντας «presente» (παρών) | twitter

Σάλος στην Ιταλία από φασιστικούς χαιρετισμούς σε «τελετή μνήμης»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 14:44
Οι ακροδεξιοί στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό φωνάζοντας «presente» (παρών)
|twitter

Σάλος στην Ιταλία από φασιστικούς χαιρετισμούς σε «τελετή μνήμης»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 14:44

Μεγάλη αίσθηση και σειρά επικρίσεων προκαλεί στην Ιταλία «τελετή μνήμης» που οργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής από ακροδεξιές οργανώσεις, σαράντα έξι χρόνια μετά από τον θάνατο τριών νέων σε συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και νεοφασιστικές οργανώσεις.

Οι συμμετέχοντες στην «τελετή» στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό, ο οποίος, ως γνωστόν, απαγορεύεται από τον ιταλικό νόμο. Παράλληλα, υψώνοντας το χέρι, φώναξαν «presente» (παρών), όπως συνηθίζεται σε αυτές τις μαζώξεις.

Η γραμματέας του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», Έλι Σλάιν, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει ερώτηση στην βουλή και θα καλέσει τον υπουργό εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, να πάρει θέση επί του συμβάντος. Ανάλογη πρωτοβουλία θα αναλάβει και η συμμαχία Πρασίνων- Ιταλικής Αριστεράς, η οποία ζητά «να διαταχθεί η άμεση διάλυση όλων των νεοφασιστικών οργανώσεων».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η εικόνα είναι «ανατριχιαστική» διότι μοιάζει να προέρχεται από κάποια εκδήλωση του μουσολινικού καθεστώτος, με τα χιλιάδες υψωμένα χέρια όσων επευφημούσαν, χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, τον φασίστα δικτάτορα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...