335
Ο Μοχάμεντ Ντέιφ (δεξιά) με δολάρια στο χέρι, στη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις | Israel Defense Forces

Νέα φωτογραφία του νούμερο δύο της Χαμάς που κρατά ένα μάτσο δολάρια

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 14:23
Ο Μοχάμεντ Ντέιφ (δεξιά) με δολάρια στο χέρι, στη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις
|Israel Defense Forces

Νέα φωτογραφία του νούμερο δύο της Χαμάς που κρατά ένα μάτσο δολάρια

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 14:23

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις δημοσιοποίησαν μία νέα φωτογραφία του μυστηριώδους Μοχάμεντ Ντέιφ, επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, που θεωρείται  ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Στη φωτογραφία, ο Ντέιφ κρατά ένα μάτσο δολάρια στο ένα χέρι και στο άλλο ένα μικρό πλαστικό ποτήρι με ένα σκούρο υγρό (ενδεχομένως καφέ ή τσάι), ενώ κοιτά το ρολόι του.

Ο Ντέιφ φαίνεται να είναι στην εξοχή και βρίσκεται δίπλα σε έναν άλλο άνδρα, ενώ και οι δύο έχουν βγάλει τα παπούτσια τους.

Φαίνεται επίσης, να έχει κλειστό το δεξί του μάτι, ενδεχομένως από παλιότερο τραυματισμό.

Ο ισραηλινός στρατός βρήκε την φωτογραφία ενός από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες, ανάμεσα σε 70 εκατομμύρια ψηφιακά αρχεία, που βρήκε στη Γάζα, τα οποία εξακολουθεί να ερευνά.

Ο Ντέιφ, ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος για το Ισραήλ εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ακόμα και πριν την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ήταν βομβιστής και είναι ο αρχιτέκτονας ενός προγράμματος που κράτησε δεκαετίες για την κατασκευή του εκτεταμένου δικτύου σηράγγων κάτω από τη Γάζα.

Το Ισραήλ θεωρεί τον Ντέιφ υπεύθυνο για τον θάνατο δεκάδων Ισραηλινών σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, συμπεριλαμβανομένου ενός κύματος το 1996 που σκότωσε περισσότερους από 50 αμάχους.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι Ισραηλινοί πίστευαν ότι ο παλαιστίνιος τρομοκράτης είναι ακρωτηριασμένος. Πριν από 20 χρόνια, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του σε μια αεροπορική επιδρομή. Το γεγονός αυτό φέρεται να τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι, αφότου έχασε ένα χέρι και ένα πόδι.

Ομως, αυτή την πληροφορία, τουλάχιστον για το χέρι του, διαψεύδει η φωτογραφία, η οποία φαίνεται πως είναι πιο πρόσφατη.

Λίγο καιρό πριν, βίντεο που λέγεται ότι είχαν εντοπίσει οι Ισραηλινοί, φέρεται να δείχνει τον Ντέιφ να έχει και τα δύο του πόδια και να περπατά κουτσαίνοντας αλλά χωρίς βοήθεια.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ντέιφ έχει καταφέρει να διαφύγει των Ισραηλινών εδώ και δεκαετίες, αλλάζοντας τοποθεσία κάθε βράδυ, για αυτό και αποκαλείται «ο φιλοξενούμενος». Υπολογίζεται ότι έχει γλυτώσει από επτά δολοφονικές απόπειρες εναντίον του. Σε μία από αυτές, θεωρείται ότι σκοτώθηκαν η σύζυγός του και η τριών ετών κόρη τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...