703
O Γιώργος Λάνθιμος στη σκηνή, με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας - πίσω του οι λαμπεροί συντελεστές του φιλμ | Photo by Rich Polk/Golden Globes 2024/Golden Globes 2024 via Getty Images

Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε και τη Χρυσή Σφαίρα για το «Poor things»!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 06:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/01/2024, 10:02
O Γιώργος Λάνθιμος στη σκηνή, με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας - πίσω του οι λαμπεροί συντελεστές του φιλμ
|Photo by Rich Polk/Golden Globes 2024/Golden Globes 2024 via Getty Images

Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε και τη Χρυσή Σφαίρα για το «Poor things»!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2024, 06:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/01/2024, 10:02

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι πλέον ένα βήμα από τον θρίαμβο στα Οσκαρ! Τέσσερις μήνες μετά τη βράβευσή του με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, για το πολυσυζητημένο φιλμ του «Poor things», ο έλληνας κινηματογραφιστής έλαβε και τη Χρυσή Σφαίρα Kαλύτερης Tαινίας (στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδία) στην 81η απονομή των Golden Globes στο Χόλιγουντ!

Στη λαμπερή βραδιά στο Beverly Hilton του Μπέβερλι Χιλς στο Λος Αντζελες —ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδος— ο κ. Λάνθιμος έχασε μεν τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας (νικητής αναδείχτηκε ο Κρίστοφερ Νόλαν για το εντυπωσιακό «Οπενχάιμερ»), αλλά έφυγε με το μεγάλο βραβείο της τελετής, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή των προγνωστικών καθώς οι αναλυτές προεξοφλούσαν την επικράτηση της «Barbie» στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Και δεν είναι μόνο αυτό: η πρωταγωνίστριά του στο «Poor things», η Εμα Στόουν τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία της ως Μπέλα.

«Γιώργο… Τι να πω για σένα που δεν το έχω ήδη πει. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που σε γνώρισα…», είπε στον ευχαριστήριο λόγο της η οσκαρική Εμα Στόουν, η οποία είχε συνεργαστεί με τον κ. Λάνθιμο και στην «Ευνοούμενη».

Θριαμβευτής της βραδιάς ήταν βεβαίως και τo «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν που κέρδισε πέντε μεγάλα βραβεία: Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία δράμα, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, α’ και β’ ανδρικού ρόλου (Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) σε δράμα και Μουσικής.

Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ με τις Χρυσές Σφαίρες για τις ερμηνείες τους στο «Οπενχάιμερ» (Reuters)

Το θεωρητικά αντίπαλο δέος του «Οπενχάιμερ», η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ αρκέστηκε στο νεοσύστατο βραβείο της Επιτυχίας στο Box Office και στο καλύτερο τραγούδι (για το «What Was I Made For?» της Μπίλι Αϊλις), αφού η κατηγορία της Κωμωδίας ή Μιούζικαλ αποδείχτηκε υπόθεση «Poor Things», οι συντελεστές του οποίου το γλέντησαν δεόντως στα παρασκήνια –ο δρόμος για τα 96α Οσκαρ, τα οποία θα απονεμηθούν στις 10 Μαρτίου είναι ανοιχτός τόσο για τον έλληνα σκηνοθέτη όσο και για τους λαμπερούς πρωταγωνιστές του, όπως ο Γουίλεμ Νταφόε και ο Μαρκ Ράφαλο.

O Μαρκ Ράφαλο, με τη Χρυσή Σφαίρα της Καλύτερης Ταινίας του «Poor Things» πανηγυρίζει στα παρασκήνια (Reuters)

Ο Γιώργος Λάνθιμος στην ομιλία του με τη Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Ταινία – πίσω του όλοι οι συντελεστές του φιλμ (Sonja Flemming/CBS via Getty Images)

O Μαρκ Ράφαλο, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα β’ ανδρικού ρόλου (το βραβείο το πήρε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) ήταν ο πιο ενθουσιώδης στα παρασκήνια και έκανε και την παρακάτω ανάρτηση:

Κατά τα άλλα, δύο βραβεία κέρδισαν και η «Ανατομία μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ (Σεναρίου και Ξενόγλωσσης Ταινίας) και τα «Παιδιά του Χειμώνα» του Αλεξάντερ Πέιν (α’ ανδρικός ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ για τον εκπληκτικό Πολ Τζιαμάτι και β’ γυναικείος ρόλος για την Ντα’Βάιν Τζόι Ρούντολφ).

O Πολ Τζιαμάτι, ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς αυτής της γενιάς, παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει: Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο φιλμ του Αλεξάντερ Πέιν «Τα παιδιά του χειμώνα» (Reuters)

Οι πολυδιαφημισμένοι «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε αρκέστηκαν στη Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου (στην κατηγορία δράμα) για την Λίλι Γκλάντστοουν.

Η Λίλι Γκλάντστοουν με τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στο φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» (REUTERS/Mario Anzuoni)

Στις τηλεοπτικές Χρυσές Σφαίρες, η επικράτηση του «Succession», του «The Bear» και του «Beef» –στις κατηγορίες δράματος, κωμωδίας και μίνι σειράς αντίστοιχα– υπήρξε σχεδόν καθολική.

Η μοναδική άλλη σειρά που ακούστηκε στις βραβεύσεις ήταν το «The Crown», με την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι να κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά και το «Ricky Gervais Armageddon» που χάρισε στον Ρίκι Τζερβέις το βραβείο για το καλύτερο τηλεοπτικό Comedy Special.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...