162
| FREEP!K

Ρεύμα: Στο πράσινο τιμολόγιο το 70% των καταναλωτών

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 17:27
|FREEP!K

Ρεύμα: Στο πράσινο τιμολόγιο το 70% των καταναλωτών

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 17:27

Με το νέο σύστημα των χρωμαστιών τιμολογίων στο ρεύμα σε ισχύ, η συντριπιτική πλειονοτητα των καταναλωτών πέρασε αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Για τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών, πάνω από το 70%, έχει περάσει αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς δεν έκαναν καμία επιλογή τιμολογίου» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιδοτηση θα έχει περίπου το 42% των νοικοκυριών. Πρόκειται για τους πολύτεκνους, όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγια, καθώς και τους δικαιούχους επιδότησης θέρμανσης. Για όλες αυτές τις κατηγορίες, για τον Ιανουάριο, οι τιμές θα είναι σε προ κρίσης επίπεδα.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός, «για να έχουμε καλές τιμές τον Ιανουάριο συνέβαλαν τρεις παράγοντες: η πτώση των τιμών αερίου διεθνώς, ο ήπιος χειμώνας και ο ανταγωνισμός».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σκυλακάκης δεν θέλησε να μπει σε προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί η ενεργειακή αγορά τον χειμώνα, λέγοντας ότι οι ενεργειακές αγορές επηρεάζονται και από τη γεωπολιτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...