• Τριήμερο ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Ο Κασσελάκης θα πληρώσει το ξενοδοχείο, λέει η Τζάκρη - η Ακρίτα δεν θέλει Σπέτσες - ο Τσίπρας δεν θα πάει

    Μέχρι στιγμής, η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να καλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τριήμερο πολιτικό brainstorming και bonding στις Σπέτσες δεν έχει πάει και τόσο καλά –εκτός και αν η πρόθεση του νέου αρχηγού ήταν να δημιουργήσει πολιτικό θόρυβο ή να φλεξάρει, όπως θα έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας όταν προσπαθούσε να περάσει ως νεανίας, τη βίλα του στο νησί και τη γενικότερη largesse του.

     

    Κατ’ αρχάς, επειδή μνημονεύσαμε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος –για όσους το ξεχνούν– είναι και αυτός μέλος της ευάριθμης ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ως βουλευτής Α’ Πειραιά, να πούμε ότι ο πρώην πρόεδρος μάλλον δεν θα πάει στις Σπέτσες το τριήμερο 19-21. Αυτό κυκλοφόρησε την Παρασκευή με ορισμένους να επικαλούνται συνεργάτες του κ. Τσίπρα. Αν προσθέσει κανείς ότι ο κ. Κασσελάκης θα ήθελε κάποια στιγμή να εκλεγεί στην Α’ Πειραιά (ως μετρ των ναυτιλιακών που μας συστήνεται) τότε μπορεί να υποθέσει ότι οι σχέσεις των δύο δεν είναι και οι καλύτερες.

     

    Την αντίθεσή της με το τριήμερο στις Σπέτσες εξέφρασε και επίσημα, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας. Στην κυρία Ακρίτα δεν αρέσουν οι Σπέτσες –αντιπρότεινε ένα τριήμερο της ΚΟ στις πληγείσσες από τις πλημμύρες ή τις πυρκαγιές του καλοκαιριού περιοχές της χώρας.

    Ομως υπάρχουν και εκείνοι που πανηγυρίζουν στην προοπτική ενός τριημέρου στις Σπέτσες με τα έξοδα πληρωμένα όχι από το κόμμα αλλά από τον γαλαντόμο αρχηγό. Η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλεύτρια™ Πέλλας και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα έστειλε το σχετικό email-πρόσκληση στους βουλευτές, βγήκε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής και είπε ότι:

     

    α) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που έχει κλειστεί από τον πρόεδρο και θα πληρωθεί από τον ίδιο. Οι διαδικασίες θα γίνουν στο σπίτι του».

     

    β) «Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό».

     

    γ) Η όλη φάση «είναι “δάνειο” από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά και τον απολογισμό των δράσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Η παρουσία 38 ανθρώπων σε 48 ώρες με 1.200 ώρες που θα είναι δουλειά –γιατί τις έχουμε υπολογίσει. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μείνει τίποτα αδιευκρίνιστο ως προς το ποιες είναι οι προθέσεις μας και απορώ γιατί λοιδωρείται».

  • Ο Καπουτζίδης, η μήνυση στον Λιάγκα και η πληρωμένη απάντηση στον Βελόπουλο για τα πόμολα και την στρατιωτική του θητεία

    Καθώς η παρούσα Βουλή έχει κάθε είδους μπουμπούκια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προχώρησε σε μια αήθη επίθεση κατά του ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Γιώργου Καπουτζίδη, με χυδαία ομοφοβικά υπονοούμενα –και όλα αυτά στη σκιά της συζήτησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και γνωρίζοντας τον κ. Καπουτζίδη δεν μας εκπλήσσει ούτε και η εξαιρετική του απάντηση, που έβαλε τον συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό-τηλεπωλητή στη θέση του.

     

    Η «αφορμή» δόθηκε μετά από μια αναφορά του κ. Καπουτζίδη για τον κ. Βελόπουλο, σε συνέντευξή του, την Τρίτη, στην εκπομπή που διατηρεί ο Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1. Οπως το συνηθίζει  ο συγκεκριμένος παρουσιαστής ρώτησε την άποψη του καλεσμένου του για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη –η στόχευση του κ. Λιάγκα προφανής: και οι δύο είναι γκέι.

     

    Ο κ. Καπουτζίδης όμως το προσπέρασε: «Μόνο μία φορά έχω συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ήμουν καλεσμένος στη Ναταλία Γερμανού και ήταν και αυτός. Δεν έχουμε ανταλλάξει απόψεις. Μου φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και έχει τρομερή υπομονή. Γιατί εμένα αν μου έκανες αυτό που του κάνεις θα σε είχα ταράξει στις μηνύσεις. Και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ενδιαφέρον, γιατί δεν ασχολείσαι με αυτούς; Ο κ. Βελόπουλος ανακάλυψε ένα σκεύασμα το οποίο όταν το αλείφεις σταματάει ο κορονοϊός. Δεν έχει αυτό ενδιαφέρον; Κανονικά θα έπρεπε να το στείλουμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα τον είχα στείλει στην Γουχάν, να γυαλίσει όλα τα πόμολα με “Βυζαντινόν”, να σταματήσει ο κορονοϊός», είπε εύστοχα ο κ. Καπουτζίδης, υπενθυμίζοντας όχι μόνο την εμμονή του κ. Λιάγκα με τον κ. Κασσελάκη αλλά και ότι την πρώτη περίοδο της πανδημίας, το 2020, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πουλούσε κρέμες τις οποίες περιέγραφε ως μέτρο προστασίας για την Covid-19, προκαλώντας μάλιστα τότε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

     

    Ο κ. Βελόπουλος έσπευσε να απαντήσει: «για τον κ. Καπουτζίδη επειδή μίλησε για το 2105 και την εργασία μου μιλώντας για… πόμολα, του συνιστώ να πάει στρατό και να γυαλίσει όλα τα πόμολα του στρατοπέδου! Αλήθεια πήγε στρατό; Γυάλισε τα πόμολα;», είπε.

     

    Η απάντηση του κ. Καπουτζίδη ήρθε λίγη ώρα αργότερα και ήταν αιχμηρή: «Ενημερώστε παρακαλώ όποιον ενδιαφέρεται πως στον στρατό παρουσιάστηκα τον Μάρτιο του 1999 και απολύθηκα τον Φεβρουάριο του 2001. Υπηρέτησα 23 μήνες ως έφεδρος αξιωματικός Πεζικού. Κατατάχθηκα στο Κιλκίς, έπειτα 4 μήνες στο ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο Κρήτης και από εκεί στο 514 ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι του Έβρου και στο 563 ΤΠ στα Θερμά Νιγρίτας. Αυτά και καλή χρονιά!».

  • O Μαρινάκης κατηγορεί τον Καπνισάκη του Κασσελάκη για «επιστημονική φαντασία»

    H δοκιμασμένη εδώ και χρόνια συνταγή πολιτικής προπαγάνδας –που απαιτεί τα εξής υλικά: συνέντευξη στο «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη, όπου κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται κάτι το εξωφρενικό, αυτό γίνεται πρωτοσέλιδο και έπειτα το θέμα συζητείται και ορίζει την ατζέντα– επιστρατεύτηκε καθώς φαίνεται και από τη νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου. Σε βαθμό που να απαιτηθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, περί επιστημονικής φαντασίας.

     

    Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στο «Documento» ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει ότι το 2019, με μεσολαβητή τον Αντώνη Διαματάρη –επιφανές στέλεχος της ομογένειας στην Αμερική και υφυπουργό Εξωτερικών για ένα φεγγάρι– είχε προταθεί στον κ. Κασσελάκη θέση υπουργού στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά ο νυν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί.

     

    Ο κ. Μαρινάκης είπε πως δεν πρόκειται καν για παραποίηση της πραγματικότητας, αλλά για αποκύημα της φαντασίας του κ. Καπνισάκη και κατ’ επέκταση του κ. Κασσελάκη. «Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για να προσθέσει πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι στερείται σοβαρότητας αυτή η είδηση, που μας λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε ένα υπουργείο, οποιασδήποτε περιγραφής, σε έναν άνθρωπο με βάση την αρθρογραφία του υπέρ του κ. Μητσοτάκη.

     

    Στην ερώτηση αν υπήρξε έστω επικοινωνία της πλευράς Μητσοτάκη με τον κ. Κασσελάκη η οποία μπορεί να παρερμηνεύθηκε, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι αυτό που λέει ο κ. Καπνισάκης δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα.

     

    H συνέντευξη του κ. Μαρινάκη στον ΣΚΑΪ 100,3 είναι εδώ:

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Οι «87» κινούνται για διαγραφή του Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσοι πολλοί και τόσο μικροί


    5 Οκτωβρίου 2024, 21:09