632
Ο Πρωθυπουργός συγκινημένος στην εξόδιο ακολουθία και το φέρετρο στους ώμους των συναδέλφων του Γιώργου Λυγγεριδη | INTIMEnews

Τελευταίο αντίο στον υπαρχιφύλακα Γιώργο Λυγγερίδη – Στην εξόδιο ακολουθία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 14:08
Ο Πρωθυπουργός συγκινημένος στην εξόδιο ακολουθία και το φέρετρο στους ώμους των συναδέλφων του Γιώργου Λυγγεριδη
|INTIMEnews

Τελευταίο αντίο στον υπαρχιφύλακα Γιώργο Λυγγερίδη – Στην εξόδιο ακολουθία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 14:08

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αστυνομικοί είπαν το τελευταίο αντίο στον 31 ετών υπαρχιφύλακα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, Γιώργο Λυγγερίδη, που έχασε τη μάχη για τη ζωή τραυματισμένος σοβαρά από ευθεία βολή ναυτικής φωτοβολίδας στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη.

Οι γονείς και η αδελφή του Γιώργου Λυγγερίδη

Ο Πρωυπουργός προσερχόμενος στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Το φέρετρο εισήλθε στον ιερό ναό του  Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία, πάνω στους ώμους των συναδέλφων του Γιώργου Λυγγερίδη από τη διμοιρία του.

Εξω από τον ιερό ναό ήταν τιμητικό άγημα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και άγημα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, της μονάδας στην οποία υπηρετούσε ο δολοφονηθείς αστυνομικός.

Toν επικήδειο εκφώνησε ένας από τους άνδρες της ΥΑΤ τονίζοντας μεταξύ άλλων στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον φίλο και συνάδελφό του, τη συμβολή του στην προστασία των συνόρων της χώρας το 2022 στις Καστανιές Εβρου. Και έκλεισε με μία υπόσχεση για δικαιοσύνη, με τους υπόλοιπους συναδέλφους του υπαρχιφύλακα να φωνάζουν «Αθάνατος»:

«Υπήρξες συναδελφικός σε κάθε σου πράξη, έκανες την υπηρεσία δεύτερη οικογένειά σου, συμμετείχες σε όλες τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022. Εκει, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής […] 

 »Εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για τις πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Πονούσες αφόρητα, μα δεν ούρλιαζες. Δεν έκλαψες, ήσουν σοβαρός και αξιοπρεπής, αν και ήξερες τις συνέπειες αυτού του τραύματος.

»Στάθηκες απέναντι σε αυτούς που σήμερα κρύβονται πίσω από τον μπαμπά, τη μαμά και τον δικηγόρο της ομάδας τους. Σε παραδώσαμε ζωντανό με 9 παλμούς. Μην ανησυχείς Γιώργο, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι. Τραυματίστηκες αθανάσιμα στο πεδίο της μάχης για να εξασφαλίσεις κοινωνική ειρήνη. Αυτή ήταν η αποστολή μας, η διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών. Κοίτα πόσοι έχουν έρθει για σένα εδώ, είναι πάρα πολλοί. Οι γονείς σου δεν απουσίασαν ποτέ.. Την αγαπημένη σου αδερφή εμείς θα την προστατεύουμε και θα τη στηρίξουμε, το ίδιο και τους περήφαμους γονείς σου. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσες, τις ατελείωτες χαρούμενες στιγμές, το πηγαίο χαμόγελό σου. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση».

Το παρών στην εξόδιο ακολουθια εκτός από τον Πρωθυπουργό, έδωσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσώπησε η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Εντυπωσιακή ήταν η πομπή που σχηματίστηκε από οχήματα και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ μέχρι τα κοιμητήρια Θέρμης όπου ακολούθησε η ταφή του Γιώργου Λυγγερίδη.

Γιώργος Λυγγερίδης: Η μεγάλη πομπή των αστυνομικών που συνοδεύει τη σορό του στην ταφή (βίντεο & φωτογραφίες) | kefaloniapress.gr

Με τις σειρήνες να ηχούν και με αναμμένους τους φάρους δεκάδες περιπολικά και δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ συνόδευσαν τον 31 ετών αστυνομικό στην τελευταία του κατοικία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...