441
| CreativeProtagon

Πώς «αγόρασε» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης;

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 29 Δεκεμβρίου 2023, 13:30
|CreativeProtagon

Πώς «αγόρασε» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης;

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 29 Δεκεμβρίου 2023, 13:30

Αν μου την βαρέσει και θέλω να αγοράσω ένα κόμμα, πόσα πρέπει να διαθέσω; Ο Κασσελάκης με 250.000 ευρώ (ξανα)πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα όχι καταβάλλοντας το ποσό, απλώς δανείζοντας το στο κόμμα. Το οποίο κόμμα είναι ο Κασσελάκης. Αλλόκοτα πράγματα. Τον κατηγορούν ότι με 250 χιλιάρικα μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ατομική του ιδιοκτησία και τα στελέχη του κόμματος σε προσωπικούς του υπαλλήλους. Εντάξει, αλλά αν οι θυρωροί της Κουμουνδούρου και οι δημοσιογράφοι στην «Αυγή», στο «Κόκκινο» και στην «Εποχή» έμεναν απλήρωτοι γιορτινές μέρες, πάλι μαζί του δεν θα τα ‘βαζαν αφού ο Στέφανος είναι το αφεντικό; Αδιέξοδο.

Εψαξα στις αγγελίες. Με 250.000 ευρώ παίρνεις ένα τριάρι, 85 τετραγωνικών στην Αχαρνών, κατασκευής 1968. Πιο βόρεια, με τα ίδια λεφτά παίρνεις διαμέρισμα 101 τετραγωνικών στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, κατασκευής 2023, νεόδμητο δηλαδή. Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι υπερτιμημένα τα διαμερίσματα ή υποτιμημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποτε οι πολιτευτές εκποιούσαν περιουσιακά στοιχεία για να καταφέρουν να μπουν στην πολιτική, τώρα πια αποκτάς ιδιόκτητο κόμμα και μάλιστα αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην τιμή ενός κωλόσπιτου σε υποβαθμισμένη περιοχή, κατασκευής 1968. Παρακμή.

Εγώ ένα δεν έχω αντιληφθεί. Γιατί μέμφονται τον Κασσελάκη που δάνεισε το κόμμα του; Και γιατί μιλούν για επιθετική εξαγορά Νο2; Δικό του δεν ήταν ήδη; Χρειαζόταν να δώσει και 250 χιλιάρικα από πάνω; Ή θαρρείτε πως έτσι και αποφασίσουν να τον διώξουν από αρχηγό, θα τους εμποδίσει το χρέος; «Γράφτα» θα του πει ο καινούργιος αρχηγός και θα τον κλωτσήσει έξω από την πόρτα. Μόνο που για να υπάρξει αυτός ο διάλογος θα χρειαστεί να περάσουν ακόμα τρία χρόνια, καθότι ο Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι θα είναι πρόεδρος μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Κι αφού το είπε θα είναι, είτε έχει δανείσει τον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι. Απλά πράγματα.

Και καλό θα είναι να μην βγαίνουν οι αποχωρήσαντες και να λένε ότι επί Τσίπρα τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντάξει. Ενα οικονομικά υγιές κόμμα δεν φαλιρίζει μέσα σε δυο μήνες, εκτός και κάποιος πήρε το ταμείο και το ‘παιξε στη ρουλέτα. Οπότε ας μην λέει χαζά η Σία Αναγνωστοπούλου. Οπως την Ελλάδα δεν την χρεοκόπησε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά οι προηγούμενοι, έτσι και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φαλίρισε ο Κασσελάκης. Ούτε επί των ημερών του έχασε τρία από τα επτά εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης, επί Τσίπρα χάθηκαν αυτά. Καθαρές κουβέντες.

Τέλος πάντων, εγώ φρονώ ότι καλά έκανε κι έδωσε τα λεφτά ο Κασσελάκης για να πληρωθούν οι άνθρωποι. Να τον κατηγορούμε για αυτά που του αξίζουν, όχι για όλα. Και στο τέλος-τέλος, ξέρει ότι τα ‘χασε τα λεφτά του. Σιγά μην ορθοποδήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του, ώστε να αρχίσει να ξεπληρώνει τα χρέη του. Πάνε αυτά. Αυτό όμως, δεν είναι κομματικός αλτρουισμός; Να τα λέμε κι αυτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...