648
| Menelaos Myrillas/ SOOC

Δούκας: «Η πρώτη μου απόφαση θα είναι να μου παραδοθεί η Ολγας για να την ανοίξω»

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2023, 08:30
| Menelaos Myrillas/ SOOC

Δούκας: «Η πρώτη μου απόφαση θα είναι να μου παραδοθεί η Ολγας για να την ανοίξω»

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2023, 08:30

«Δεν θα ορκιστεί ο κ. Κασιδιάρης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα γίνει σε άλλο τόπο, άλλη στιγμή, η ορκωμοσία του, για λόγους προφανώς ασφάλειας»: με αυτή τη λιτή δήλωση ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έκλεισε τη συζήτηση που είχε ανοίξει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου και την απειλή παρουσίας του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη (και των οπαδών του).

Ο κ. Δούκας τα είπε αυτά σε συνέντευξή του στον Real FM, την Τετάρτη, παραμονή της ορκωμοσίας του, η οποία θα γίνει την Πέμπτη στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Ο Κασιδιάρης είχε υποβάλει αίτημα αδείας από τη φυλακή Δομοκού όπου βρίσκεται ως καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 χρόνων και 6 μηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία, το οποίο εγκρίθηκε. Αποφασίστηκε ωστόσο να ορκιστεί άλλη μέρα. Οι ανακοινώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης την ίδια ώρα που οι ακροδεξιοί υποστηρικτές του Κασιδιάρη είχαν οργανώσει εκδήλωση υποστήριξης, προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια των παρευρισκομένων στην ορκωμοσία.

Το 2014 στην ορκωμοσία του τότε δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη είχε παραστεί και ο Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την ορκωμοσία ο Κασιδιάρης αναμένεται να τεθεί σε αργία καθότι είναι καταδικασμένος.

Αλλά εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του –ο Κώστας Μπακογιάννης είπε την Τετάρτη το «αντίο» του στον δημαρχιακό θώκο–, ο κ. Δούκας είπε και άλλα ενδιαφέροντα. Οπως πχ. για τους δύο κρίσιμους οδικούς άξονες της πόλης, την χιλιοταλαιπωρημένη από τον Μεγάλο Περίπατο Πανεπιστημίου και τη Βασιλίσσης Ολγας η οποία έκλεισε πριν 40 μήνες και ο νέος δήμαρχος έχει δεσμευτεί να την ξαναδώσει στην κυκλοφορία, μολονότι σε αυτό έχει εκφράσει την αντίθεσή του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά «ό,τι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται».

«Την Πανεπιστημίου θα την αφήσουμε στην ησυχία της. Έχω ζητήσει από τον εργολάβο να τελειώσουν επιτέλους τα έργα, κοντά στην Ομόνοια, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και να μπορέσουμε επιτέλους να απελευθερώσουμε χώρο και να αποσυμπιεσθεί η περιοχή εκεί και οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά και συνολικά η Αθήνα, γιατί είναι ένας πολύ κομβικός δρόμος», είπε ο κ. Δούκας, για να συνεχίσει για τη Βασιλίσσης Ολγας που είναι ένα θέμα πιο ακανθώδες καθώς έχει προχωρήσει η εργολαβία και έχουν βρεθεί αρχαία.

«Να θυμίσω ότι έκλεισε η Ολγας από μια απόφαση της δημοτικής αρχής, της αντίστοιχης επιτροπής ποιότητας, την οποία σεβάστηκε η κυβέρνηση και έκλεισε την Ολγας. Θα υπάρξει, λοιπόν, και δική μου απόφαση, η Ολγας να ανοίξει. Και ελπίζω, όπως σεβάστηκε την προηγούμενη απόφαση, να σεβαστεί και τη δική μου απόφαση η κυβέρνηση», είπε ο κ. Δούκας για να συμπληρώσει:

«Ρώτησα και τον εργολάβο της Βασιλίσσης Ολγας, εάν έχουν βρεθεί τελικά αρχαία στον δρόμο που αυτή τη στιγμή είναι όλος σκαμμένος και με ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει η αποκάλυψη αρχαίων στον δρόμο, προχωράει κανονικά η εργολαβία. Συνεπώς, μόλις αναλάβω τα καθήκοντα μου, η πρώτη μου απόφαση θα είναι να μου παραδοθεί η Όλγας για να την ανοίξω».

Για τα σχολεία της Αθήνας ο κ. Δούκας είπε: «Στα περισσότερα σχολεία τα προβλήματα στις κτιριακές δομές είναι μεγάλα. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις. Το θέμα είναι από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα μου. Επισκέφθηκα πολλά σχολεία, στην Αχαρνών, στην Αγίου Μελετίου όπου είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα καθώς βρίσκεται εκεί ένα παλιό κτίριο. Πήγαν προσωρινά εκεί πριν πολλά χρόνια εκατοντάδες παιδιά και μένουν ακόμα εκεί. Προβλήματα έχει και το Καλλιτεχνικό Σχολείο. Θέλω πάρα πολύ να προχωρήσουμε γρήγορα σε βελτιώσεις. Σε άλλο σχολείο είχαν αποκαλυφθεί τα θεμέλια και ευτυχώς κινηθήκαμε γρήγορα ακόμα και τώρα που δεν έχουμε αναλάβει και είμαστε σε περίοδο μετάβασης και πήγαν τα συνεργεία. Είναι πολύ παλιά κτίρια. Χρειαζόμαστε πολύ μεγάλη βοήθεια και από τα αρμόδια υπουργεία και το υπουργείο Παιδείας διότι χρειάζεται να κατασκευαστούν και νέα κτίρια. Θέλουμε και ανοιχτά σχολεία τα Σαββατοκύριακα με δραστηριότητες για τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...