345
Ο Ηλίας Κασιδιάρης θέλει να βγάλει -έστω προσωρινά- τις χειροπέδες και να παραστεί στην ορκωμοσία του στην Κυψέλη την Πέμπτη | IntimeNews

Το φάντασμα του Κασιδιάρη επέστρεψε στην Αθήνα – τι θα γίνει στην ορκωμοσία του Χάρη Δούκα;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2023, 19:22
Ο Ηλίας Κασιδιάρης θέλει να βγάλει -έστω προσωρινά- τις χειροπέδες και να παραστεί στην ορκωμοσία του στην Κυψέλη την Πέμπτη
|IntimeNews

Το φάντασμα του Κασιδιάρη επέστρεψε στην Αθήνα – τι θα γίνει στην ορκωμοσία του Χάρη Δούκα;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2023, 19:22

Μπορεί ο εν αναμονή δήμαρχος Αθηναίων να αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία του δήμου την Πρωτοχρονιά, ωστόσο ο πρώτος του «πονοκέφαλος» μπορεί να έρθει ακόμα πιο σύντομα. Ο Χάρης Δούκας λοιπόν ενδέχεται να μην μπορέσει να απολαύσει μία ήρεμη και… τυπική τελετή ορκωμοσίας εξαιτίας του παράγοντα που ονομάζεται «Ηλίας Κασιδιάρης».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στην Αγορά της Κυψέλης, επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, ορκίζεται το νέο Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Και εκεί, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως θα βρεθεί και το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής.

Ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα είναι μεταξύ των συμβούλων που πρόκειται να ορκιστούν στην Κυψέλη όπως σημειώνει και το ρεπορτάζ της Τάνιας Γεωργιοπούλου στo kathimerini.gr.

Τις ίδιες πληροφορίες έχει και ο ΒΗΜΑτοδότης σημειώνοντας μάλιστα ότι στον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έχει σταλεί κανονικά πρόσκληση από την Γραμματεία του Δήμου. Αντίστοιχη πρόσκληση έχει λάβει και η έτερη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της παράταξης του, Δέσποινα Γιάννα.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ήδη ο προφυλακισμένος πρώην βουλευτής έχει καταθέσει αίτημα προς το συμβούλιο φυλακών Δομοκού για να λάβει άδεια τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα ώστε να παραστεί στην ορκωμοσία και σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά του έχει γίνει δεκτό.

Φυσικά, η πιθανή παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη στην Κυψέλη έχει σημάνει συναγερμό τόσο στις αντιρατσιστικές οργανώσεις που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στο σημείο, όσο φυσικά και στην Αστυνομία καθώς είναι πολύ πιθανόν η όμορφη Αγορά της Κυψέλης να μετατραπεί εν μέσω γιορτινής περιόδου σε πεδίο μάχης.

Φυσικά, όπως σημειώνουν και τα ρεπορτάζ, η πιθανή παρουσία Κασιδιάρη στην εκδήλωση θα έχει καθαρά χαρακτήρα σόου καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει σε καταδικασμένους για κακουργήματα, έστω και πρωτόδικα, να ασκούν αυτοδιοικητικό αξίωμα. Ετσι, παρά το γεγονός ότι ο πρώην χρυσαυγίτης αναμένεται γρήγορα να κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμά του, είναι δεδομένο πως θα εκμεταλλευθεί κάθε σπιθαμή ζωτικού χώρου για να προωθήσει την επικοινωνιακή ατζέντα του και κυρίως να προκαλέσει απλά και μόνο διά της παρουσίας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...