647
Ανοιξιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τα φετινά Χριστούγεννα! | In Time News / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα – Αναλυτική πρόβλεψη

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2023, 20:35
Ανοιξιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τα φετινά Χριστούγεννα!
|In Time News / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα – Αναλυτική πρόβλεψη

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2023, 20:35

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες, όπως και τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) την Παρασκευή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μόνο, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.

Μάλιστα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο: Θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο τους 16 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, Παραμονή των Χριστουγέννων, αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια, οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι πυκνότερες.

Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, κατά περίπου τέσσερις βαθμούς. Θα φθάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ανήμερα των Χριστουγέννων τη Δευτέρα. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα υπάρχουν στα δυτικά και βαθμιαία στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή μεταβολή των καιρικών συνθηκών αναμένεται την Τρίτη, η οποία επίσης είναι αργία. Στα δυτικά, στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα και στη Θράκη, συγκεκριμένα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές, σχεδόν αίθριος καιρός.

Τσατραφύλλιας: «Ηλιόλουστα τα φετινά Χριστούγεννα»

Στα «ηλιόλουσα φετινά Χριστούγεννα» αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος εκτιμά, μάλιστα, ότι ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και την Πρωτοχρονιά! Αναλυτικά, ο κ. Τσατραφύλλιας έγραψε τα εξής:

«Ηλιόλουστα θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, με τη θερμοκρασία να φλερτάρει με τους 20 βαθμούς Κελσίου! Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο

Στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε πρωινές ομίχλες και γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς και νοτιάδες έως 4 μποφόρ.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Ασθενείς οι άνεμοι, ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

Ταυτόχρονα αίθριο καιρό προβλέπεται και στον κάμπο της Θεσσαλίας με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 15 βαθμούς .

Ηλιοφάνεια περιμένουμε και στην Αττική. Ασθενείς νοτιάδες στο Σαρωνικό ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς .

Αντίθετα βροχές αναμένονται νωρίς το πρωί στο ανατολικό αιγαίο. Ο υδράργυρος στους 18 βαθμούς στην Πελοπόννησο και νοτιάδες μέχρι 4 μποφόρ στα πελάγη.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι στα Δωδεκάνησα θα βρέξει το πρωί. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ και το θερμόμετρο έως 18 βαθμούς.

Πηγαίνοντας προς την Κρήτη, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στα νότια προβλέπεται λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Την Κυριακή -Παραμονή Χριστουγέννων- προβλέπονται πρωινές ομίχλες και ηλιοφάνεια σε όλη την επικράτεια. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 19 βαθμούς στα νησιά.

Τη Δευτέρα -Χριστούγεννα- περιμένουμε ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρέξει λίγο στο ανατολικό Αιγαίο και θα πνέουν νοτιάδες.

Τέλος: Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

ΥΓ: Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και την Πρωτοχρονιά και στη στεριά και στη θάλασσα!

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χρόνια ανέφελα!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...