377
Το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες των ΜΑΤ | ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γουδή: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η συνδεσμολογία της βόμβας στα ΜΑΤ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 22:58
Το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες των ΜΑΤ
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γουδή: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η συνδεσμολογία της βόμβας στα ΜΑΤ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 22:58

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε «τυφλό» σημείο στην περίμετρο της έδρας των ΜΑΤ στου Γουδή. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Αστυνομία σκιαγραφεί ήδη το προφίλ των βασικών υπόπτων, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία.

Αστυνομικές πηγές που επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρουν ότι η επιλογή του στόχου αλλά και του χρόνου από τους δράστες έγινε για προφανείς λόγους αλλά και συμβολικούς, πλήτοντας την έδρα των ειδικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ.. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι δράστες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ενδεχομένως σκοπεύουν να αναβαθμίσουν τη δράση τους.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς «το σενάριο τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε άλλο σημείο είναι πιθανό».

Ενα από τα στοιχεία που έχουν προβληματίσει έντονα την Αστυνομία, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, αφορά το εκρηκτικό υλικό C4 που βρέθηκε στη βόμβα. Το συγκεκριμένο υλικό διαθέτει μόνο ο στρατός, γεγονός που «γεννά» περισσότερα ερωτήματα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να το προμηθευτεί κανείς. Επιπλέον, η τοποθέτηση της βόμβας σε τάπερ παραπέμπει στη δράση της «17 Νοέμβρη».

Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται επίσης να εξετάζει τη μεθοδολογία στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και στην Ευελπίδων.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ομοιότητες και αν οι υποθέσεις συνδέονται, με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς, απουσία υλικού από τις κάμερες στην περιοχή και μαρτύρων, η έρευνα θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη διασταύρωση των στοιχείων και στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε.

Περισσότερα στοιχεία ενδέχεται να δοθούν από το Εγκληματολογικό, μετά την εξέταση του μηχανισμού για DNA και αποτυπώματα.

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Αμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...