325
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του ομιλία στο Ρίνο της Νεβάντα, την Κυριακή | REUTERS/Carlos Barria

ΗΠΑ: Πιο συχνά στο δικαστήριο θα εμφανίζεται ο Τραμπ παρά σε προεκλογικές ομιλίες

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 13:18
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του ομιλία στο Ρίνο της Νεβάντα, την Κυριακή
|REUTERS/Carlos Barria

ΗΠΑ: Πιο συχνά στο δικαστήριο θα εμφανίζεται ο Τραμπ παρά σε προεκλογικές ομιλίες

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 13:18

Πονοκέφαλο έχουν δημιουργήσει στην προεκλογική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ οι απανωτές δίκες στις οποίες είναι κατηγορούμενος και έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στο 2024.

Οι δικαστικές του υποχρεώσεις αναμένεται να τον κρατήσουν συχνά μακριά από την προεκλογική εκστρατεία και από την παρουσία του σε κρίσιμες για την έκβαση των προεδρικών εκλογών πολιτείες.

«Ο προγραμματισμός της εκστρατείας είναι ένας εφιάλτης», παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους η Σούζι Γουάιλς, σύμβουλος του Τραμπ.

Ηδη, βρίσκεται σε εξέλιξη μία δίκη, αυτή για υπερβολική διόγκωση των περιουσιακών του στοιχείων, που γίνεται στο Μανχάταν. Την προηγούμενη εβδομάδα εξετάστηκε και ο τελευταίος από τους 43 μάρτυρες και αναμένονται στις 11 Ιανουαρίου οι αγορεύσεις των δύο πλευρών, μόλις τέσσερις ημέρες πριν την πρώτη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Αϊοβα.

Την ημέρα των εκλογών στην Αϊοβα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του από την συγγραφέα Ι. Τζιν Καρολ.

Οσο για τη δίκη για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, η πιο σοβαρή από τις κατηγορίες εναντίον του, αυτή ξεκινά στις 4 Μαρτίου, μία ημέρα πριν την «Σούπερ Τρίτη», την ημέρα που οι περισσότερες πολιτείες έχουν τις εκλογικές τους αναμετρήσεις για το χρίσμα των δύο κομμάτων.

Η ομάδα του Τραμπ, σύμφωνα με την Γουάιλς, γνωρίζει ότι οι δίκες θα προκαλέσουν προβλήματα στην προεκλογική του εκστρατεία και προσπαθούν να τα ελαχιστοποιήσουν.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται τρεις πολιτείες μέσα σε τέσσερις ημέρες, για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Οπως ανέφερε το Politico, οι σύμβουλοί του προσπαθούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις εμφανίσεις του στο δικαστήριο προς όφελός του. Στη δίκη για τα οικονομικά του στοιχεία, εμφανίστηκε οκτώ φορές -αντί για μία που ήταν υποχρεωμένος- δίνοντας κάθε φορά σόου στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, αλλά και μέσα στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον δικαστή να του κάνει συνεχείς παρατηρήσεις.

Την ίδια στιγμή, η Γουάιλς είπε ότι δεν νομίζει ότι ο Τραμπ θα συμμετέχει σε κάποιο από τα εναπομείναντα debates των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, παρόλο που του το ζητούν επίμονα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...