310
Φωτ. αρχείου | REUTERS

Στη φυλακή πέντε «κλειδαράδες» – ανάμεσά τους και καταδικασθείς για απαγωγή 6χρονης στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 16:52
Φωτ. αρχείου
|REUTERS

Στη φυλακή πέντε «κλειδαράδες» – ανάμεσά τους και καταδικασθείς για απαγωγή 6χρονης στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 16:52

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν πέντε αλλοδαποί (Γεωργιανοί και Αρμένιοι) διαρρήκτες που είχαν ρημάξει διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας κλειδιά ασφαλείας τα οποία αντέγραφαν σε ειδικό «εργαστήριο» στην Πολίχνη.

Ανάμεσά τους, και ενας 45χρονος που είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για υπόθεση απαγωγής ενός κοριτσιού, ηλικίας έξι ετών, το 2002, στη ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 170.000 ευρώ σε μετρητά και να περιλαμβάνει και κοσμήματα αδιευκρίνιστης αξίας.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, επέλεγαν συνήθως«στόχους» κοντά σε λαϊκές αγορές, εκμεταλλευόμενοι την πρωινή απουσία των ενοίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρώτα παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ενοίκων των διαμερισμάτων και αφού βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τηλέφωνα τους τύπους των κλειδιών που χρησιμοποιούσαν τα θύματά τους, τα αντέγραφαν σε ειδικό εργαστήριο που είχαν στήσει στην Πολίχνη. Εκεί «εκπαιδεύονταν» στο άνοιγμα θυρών ασφαλείας χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης.

Σε βάρος των πεντε συλληφθέντων (ηλικίας 44, 45, 27, 37 και 28 ετών αντίστοιχα) ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παρέμβαση σε πομπούς της ΕΛ.ΑΣ. και παράνομη οπλοκατοχή.

Στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, αποδέχθηκαν, κατά περίπτωση, μέρος των πράξεων τους και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Οπως προαναφέρθηκε, κατά την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων – ο 45χρονος-  είχε εμπλακεί τον Απρίλιο του 2002 στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του κοριτσιού στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τοτε, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του και την απειλή όπλων είχαν απαγάγει την ανήλικη την ώρα που ο πατέρας της την πήγαινε σχολείο, προκαλώντας τροχαίο ατύχημα.

Οι τρεις απαγωγείς κράτησαν επί 26 ημέρες όμηρο το εξάχρονο κορίτσι, ζητώντας ως λύτρα 3 εκατ. δραχμές για να την απελευθερώσουν.

Στα ίχνη τους έφθασε η ΕΛ.ΑΣ από το στίγμα των κινητών τους -από τις επικοινωνίες που είχαν με τον πατέρα του κοριτσιού.

Ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών – ποινή την οποία και εξέτισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...