176
Ο Ισμαήλ Χανίγια και ο Γιαχία Σινουάρ (αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα) χαιρετούν τους υποστηρικτές τους, στην Πόλη της Γάζας, το 2017 | REUTERS/Mohammed Salem

Χανίγια: Μια Γάζα χωρίς τη Χαμάς είναι «αυταπάτη»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 09:57
Ο Ισμαήλ Χανίγια και ο Γιαχία Σινουάρ (αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα) χαιρετούν τους υποστηρικτές τους, στην Πόλη της Γάζας, το 2017
|REUTERS/Mohammed Salem

Χανίγια: Μια Γάζα χωρίς τη Χαμάς είναι «αυταπάτη»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 09:57

«Αυταπάτη» χαρακτήρισε ο Ισμαήλ Χανίγια, οποιαδήποτε μεταπολεμική πολιτική λύση στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς τη συμμετοχή της Χαμάς, σε τηλεοπτική ομιλία του.

Ο ίδιος δήλωσε «ανοιχτός» στη συζήτηση για το τέλος του πολέμου και τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιεσδήποτε ιδέες ή πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να τερματίσουν τις ισραηλινές επιθέσεις και να ανοίξουν τον δρόμο για να τακτοποιηθούν οι Παλαιστίνιοι τόσο στη Δυτική Οχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο αυτοεξόριστος στο Κατάρ, αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Υποστήριξε όμως ότι «οποιαδήποτε συμφωνία για τη Γάζα ή για το παλαιστινιακό ζήτημα, χωρίς τη Χαμάς ή τα “κινήματα αντίστασης” αποτελεί αυταπάτη».

Ο Χανίγια πρόσθεσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για συζητήσεις που θα οδηγήσουν «σε μία πολιτική δίοδο που θα εξασφαλίσει στον παλαιστινιακό λαό το δικαίωμα σε ένα ανεξάρτητο κράτος με την (ανατολική) Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα».

Ο Χανίγια απάντησε με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις που έκανε μία ημέρα νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε όσους στηρίζουν ή χρηματοδοτούν τρομοκράτες μετά το τέλος του πολέμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...