281
Ο Κένεθ Λόου σε παλιότερη φωτογραφία του | Twitter

Εμπορος του θανάτου έστειλε δηλητήριο σε 1.360 άτομα που ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 14:02
Ο Κένεθ Λόου σε παλιότερη φωτογραφία του
|Twitter

Εμπορος του θανάτου έστειλε δηλητήριο σε 1.360 άτομα που ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 14:02

Αντιμέτωπος με 14 κατηγορίες για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού (με ενδεχόμενο δόλο αλλά όχι προμελετημένη), βρίσκεται ένας 58χρονος Καναδός που βοήθησε 14 νέους να αυτοκτονήσουν.

Ο Κένεθ Λόου είχε στείλει με το ταχυδρομείο δηλητήριο σε νέους που είχαν ζητήσει τη βοήθειά του για να αυτοκτονήσουν, στην επαρχία του Οντάριο.

Οπως ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία, οι κατηγορίες κατά του Λόου αναβαθμίστηκαν από παροχή βοήθειας σε αυτοκτονία, όπως του είχαν απαγγελθεί τον Μάιο, όταν συνελήφθη στο Οντάριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λόου, πρώην μάγειρας σε ξενοδοχείο, έστειλε 160 πακέτα με δηλητηριώδεις ουσίες στον Καναδά και 1.200 παρόμοια πακέτα σε περισσότερες από 40 χώρες.

«Προφανώς πρόκειται για πολύ σοβαρές κατηγορίες», είπε ο αστυνομικός Σάιμον Τζέμις στο Γιορκ, σε συνοικία του Τορόντο.

Τα θύματά του στον Καναδά ήταν ηλικίας 16 έως 36 ετών. Ο Τζέιμς δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα αίτια της αναβάθμισης του κατηγορητηρίου ούτε τα ονόματα των θυμάτων. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πόσα είναι τα θύματά του στο εξωτερικό.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε άλλες χώρες», είπε.

Σύμφωνα με το καναδικό CBC, που επικαλείται επίσημα αρχεία, ο Λόου μπορεί να σχετίζεται με 117 θανάτους σε όλο τον κόσμο, οι 88 από τους οποίους στη Βρετανία. Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελβετία έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Λόου έστειλε πακέτα σε διευθύνσεις στις χώρες τους.

Ο κατηγορούμενος, που χρησιμοποίησε πολλές ιστοσελίδες και φόρουμ για να βρει τα θύματά του, βρίσκεται στη φυλακή και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, την Τρίτη.

«Ενα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι αρκετά από αυτά τα sites βρίσκονται σε άλλες χώρες όπου δεν ισχύει βέβαια η καναδική νομοθεσία», είπε ο Τζέιμς.

Αν ο Λόου βρεθεί ένοχος, θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους χειρότερους δολοφόνους του Καναδά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...