• Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «έφερε» το Ευρωμπάσκετ γυναικών στον Πειραιά

    Με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να πεις ότι από άποψη αθλητικής διπλωματίας είμαστε και στα καλύτερά μας – δεν ήταν άλλωστε και ποτέ το φόρτε μας, με εξαίρεση την περίοδο της διεκδίκησης και διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τότε που υπήρχε πολύ χρήμα για ξόδεμα. Ωστόσο η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέλαβε δράση.

     

    Στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Ελβετία, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη, αλλά –και εδώ έχει κάποιο ενδιαφέρον– και την έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) στη Γενεύη. Και η παρουσία της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο αρχηγείο του παγκόσμιου μπάσκετ συνέπεσε με την ανάθεση στη χώρα μας της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ γυναικών το 2025.

     

    Η κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, ενώ φωτογραφήθηκε και με το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ.

    Η ανακοίνωση της ΕΟΚ κατατοπιστική.

     

    «To στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” στον Πειραιά θα είναι η έδρα του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 στην Ελλάδα. Το ΣΕΦ είναι το γήπεδο στο οποίο θα φιλοξενηθεί η τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς και οι αγώνες ενός εκ των τεσσάρων ομίλων.

     

    Γνωστό για την ιστορία του και για τη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων, το 11.847 θέσεων γήπεδο, θα προσθέσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση στο δικό του βιογραφικό, καλωσορίζοντας το Ευρωμπάσκετ Γυναικών για πρώτη φορά, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα θα φιλοξενήσει και ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά της FIBA.

     

    Η ανακοίνωση του Πειραιά, ως οικοδέσποινας πόλης, συμπίπτει με την επίσκεψη της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του προέδρου της EOK, Βαγγέλη Λιόλιου στο σπίτι του μπάσκετ στη Γενεύη, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή.

     

    Η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει ένα Ευρωμπάσκετ Γυναικών το 2003 στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα και στον Πύργο και αναλαμβάνει για μία ακόμη φορά την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ Γυναικών!

     

    “Η αύξηση της δημοτικότητας του Ευρωμπάσκετ Γυναικών και του μπάσκετ γυναικών γενικότερα στην Ευρώπη είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα πρόσφατα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που η κορυφαία μας διοργάνωση θα διεξαχθεί σε ένα ιστορικό γήπεδο”, τόνισε ο Καμίλ Νόβακ, εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe και πρόσθεσε:

     

    “Η επιλογή του Πειραιά ως μία από τις διοργανώτριες πόλεις, μαζί με τη νέα μορφή του Ευρωμπάσκετ όπου τέσσερις πόλεις φιλοξενούν τους τέσσερις ομίλους, δίνει στην ίδια τη διοργάνωση και στους αθλητές μας την ιδανική πλατφόρμα να διευρύνουν το αντίκτυπο και την επιρροή του μπάσκετ Γυναικών στην Ευρώπη”.

     

    Το Ευρωμπάσκετ 2025 θα είναι το πρώτο που θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες, καθώς Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία είναι συνδιοργανώτριες. Το Μπρνο στην Τσεχία, η Μπολόνια στην Ιταλία, το Αμβούργο στη Γερμανία θα είναι μαζί με τον Πειραιά οι τέσσερις πόλεις που θα αγκαλιάσουν το Ευρωμπάσκετ 2025».

  • Η Δόμνα Μιχαηλίδου έγινε viral όταν για τις συγχωνεύσεις των σχολείων απάντησε πως το περπάτημα κάνει καλό

    Τη δική της αμφίβολη δόξα στον άτυπο διαγωνισμό των ελληνικών hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διεκδίκησε, άθελά της, η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου με μια φράση της στη Βουλή, όταν προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και για το πόσο καλό μπορεί να κάνει στους μαθητές το περπάτημα που θα απαιτηθεί.

     

    Η κυρία Μιχαηλίδου κλήθηκε να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου, βουλεύτριας (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Δελή, βουλευτή, επίσης Α’ Θεσσαλονίκης, του ΚΚΕ –ερωτήσεις που αφορούσαν τις συγχωνεύσεις έξι σχολείων της περιοχής που προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

     

    Και σε αυτή την ερώτηση, η κυρία Μιχαηλίδου είχε την ιδέα να επικαλεστεί –χαριτωμένα και σε ένα σημείο της απάντησής της που φυσικά απομονώθηκε– οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το πόσο πρέπει να περπατούν οι άνθρωποι την ημέρα.

     

    «Τι λέτε και οι δύο και καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτό;» απάντησε προς τους δύο βουλευτές, για να συνεχίσει: «Οτι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ. Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον» ξεκίνησε να λέει η κυρία Μιχαηλίδου, για να συμπληρώσει υποστηρίζοντας πως τα χιλιόμετρα που θα αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο δεν είναι αποτρεπτικά.

     

    «Ομως, όταν ζητούμε από παιδιά Γυμνασίου και όχι Δημοτικού, που μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα ασφάλειας, να περπατούν ένα, ενάμιση χιλιόμετρο την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους, δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα και εγώ ως υπεύθυνη σε αυτό το υπουργείο, αλλά και ως εκπαιδευτικός η ίδια, θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό, ότι είναι εξαιρετικά υψηλό», είπε.

     

    «Οι διαδικασίες των συγχωνεύσεων υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και αυτό γιατί γίνεται; Γιατί είναι προς το συμφέρον και των παιδιών και των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία όμως, με αυτή της την κάπως άστοχη απάντηση, έγινε με ευκολία βορά στα social media, με την ετικέτα #Δομνα.

     

    Για όσους ενδιαφέρονται, πάντως, εδώ είναι όλη η σχετική συζήτηση στη Βουλή, μεταξύ της κυρίας Μιχαηλίδου, της κυρίας Νοτοπούλου και του κ. Δελή:

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Δραγασάκης αποδομεί τον Κασσελάκη: «Μόρφωμα αυταρχισμού» και αναξιόπιστος ο ΣΥΡΙΖΑ

    Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, τα πράγματα συνεχίζονται όπως τα αφήσαμε: καταρρέει δημοσκοπικά και ο ένας μετά τον άλλον, είτε αποκηρύσσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, είτε τον περιγράφουν ως λίγο και πρακτικά ανίκανο, όχι να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη –αυτό πια δεν αντέχει ούτε ως ανέκδοτο– αλλά ούτε καν να οδηγήσει το κόμμα σε κάποιο αποτέλεσμα.

     

    Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιάννη Δραγασάκη, αντιπροέδρου των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Δραγασάκης βγήκε το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra, στην εκπομπή του Πάνου Χαρίτου, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Και τι είπε;

     

    Καταλόγισε στον κ. Κασσελάκη αυταρχισμό, είπε ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελκυστικός, ούτε αξιόπιστος και προανήγγειλε ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν στις ευρωεκλογές δεν υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από κόμμα ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, από κόμμα διαλόγου και συμπερίληψης, βλέπουμε να μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα αυταρχισμού. Υπάρχουν απειλές διαγραφών, διαβολές και συκοφαντίες σε όσους διαφωνούν. Αυτά τα πράγματα τα θεωρώ πολύ αρνητικά για οποιοδήποτε κόμμα, ιδίως για ένα κόμμα της Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν είναι αξιόπιστος φορέας. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελκυστικός», προσέθεσε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • «Απροειδοποίητο» σόου Κασσελάκη στον Καρβασαρά - αλλά και μια συζήτηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον

    Βέβαια ο Στέφανος Κασσελάκης δεν καταλαβαίνει από αυτά. Ούτε από όσα του λέει ο Γιάννης Δραγασάκης, ούτε από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις –άλλωστε και στον ύστερο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η άποψη ότι τα γκάλοπ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ασχέτως αν η πραγματικότητα έχει το κακό συνήθειο να τους διαψεύδει.

     

    Συνεχίζει ο κ. Κασσελάκης να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει: επικοινωνία. Αδιαμεσολάβητη και άλλα τέτοια.

     

    Πήγε λοιπόν την Τρίτη «απροειδοποίητα», όπως μας ενημέρωσε, στην Αμφιλοχία, στον θρυλικό Καρβασαρά του Αμβρακικού και φωτογραφήθηκε με αλιείες, κουρείς και συνταξιούχους που του είπαν ότι δεν είναι χαρούμενοι –και φυσικά το ανέβασε στα social media.

    Από αυτά τα «αυθόρμητα» πάντως, στα νερά του Αμβρακικού, προτιμότερο είναι αυτό που θα κάνει την Τετάρτη στις 8 μ.μ., ο κ. Κασσελάκης: είναι προσκεκλημένος στο ξενοδοχείο Avenue στη λεωφ. Συγγρού, σε μια πολύ πιο απαιτητική συζήτηση, αυτή του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών –ένα πολύ δραστήριο φόρουμ για τη νέας επιχειρηματικότητας που συντονίζει ο επιχειρηματίας του κλάδου των οπτικών Πάρις Παπαβασιλείου– στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για το επιχειρείν, το οποίο υποτίθεται ότι το κατέχει. Κι αν δεν το κατέχει, όλο και κάτι χρήσιμο θα μάθει…




text
  • Παύλο, μπορούμε να σε πάρουμε τηλέφωνο;


    25 Αυγούστου 2024, 15:24