348
Απο τη μεταγωγή του 37χρονου στον εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας | ΥοuΤube

Δίωξη για κακούργημα στον 37χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων που σκότωσαν την 50χρονη

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 12:22
Απο τη μεταγωγή του 37χρονου στον εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας
|ΥοuΤube

Δίωξη για κακούργημα στον 37χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων που σκότωσαν την 50χρονη

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 12:22

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν και κατασπάραξαν μέχρι θανάτου την 50χρονη, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη που απαγγέλθηκε στον 37χρονο είναι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή –πήρε προθεσμία για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου– και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του.

Ο 37χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, από όπου διέφυγαν, χωρίς να το αντιληφθεί ο ίδιος. Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή» ανέφερε διά του συνηγόρου του,  υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

«Η οικογένεια είναι συντετριμμένη. Τα σκυλιά βρισκόταν σε χώρο με περίφραξη δύο μέτρων, ήταν εκπαιδευμένα και μετά από έρευνα της Αστυνομίας, φάνηκε ότι κατάφεραν να ανοίξουν μια τρύπα περίπου 30 εκατοστών και βγήκαν από εκεί. Η Αστυνομία τα απομάκρυνε και τώρα βρίσκονται στα χέρια φιλοζωικού σωματείου», δήλωσε ο δικηγόρος  του 37χρονου, Χρήστος Πατούνας, για να προσθέσει:

«Ηταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού. Στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν συχνά διαρρήξεις, οπότε κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού».

Από τα  αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του θύματος, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η γυναίκα δέχθηκε δεκάδες δαγκωματιες, σε όλο της το σώμα (μόνο στο ένα χέρι φέρεται ότι δέχθηκε περισσότερες από δέκα).

Τα τρία σκυλιά μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...