277
Περιπολικό έξω από το Ριτζ στο Παρίσι, το 2018, όταν απάντησε σε κλήση για κλοπή κοσμημάτων στο ξενοδοχείο | EPA/IAN LANGSDON

Παρίσι: Ενα διαμάντι στα σκουπίδια του Ριτζ – ηλεκτρική σκούπα ρούφηξε δαχτυλίδι €750.000

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 11:02
Περιπολικό έξω από το Ριτζ στο Παρίσι, το 2018, όταν απάντησε σε κλήση για κλοπή κοσμημάτων στο ξενοδοχείο
|EPA/IAN LANGSDON

Παρίσι: Ενα διαμάντι στα σκουπίδια του Ριτζ – ηλεκτρική σκούπα ρούφηξε δαχτυλίδι €750.000

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 11:02

Είναι γνωστό ότι «τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι ενός κοριτσιού», αλλά καμιά φορά, όπως αποδείχθηκε την Κυριακή στο Παρίσι, είναι και οι σακούλες της ηλεκτρικής σκούπας…

Οταν μία πελάτισσα του διάσημου παριζιάνικου ξενοδοχείου Ριτζ ενημέρωσε την ρεσεψιόν ότι το διαμαντένιο δαχτυλίδι της, αξίας 750.000 ευρώ, είχε κάνει φτερά από το δωμάτιό της, σήμανε συναγερμός.

Η γαλλική αστυνομία έφτασε άμεσα στο ξενοδοχείο, στην πολυτελή Πλατεία Βεντόμ, όπου έχουν σημειωθεί κλοπές κοσμημάτων στο παρελθόν, ξεκινώντας έρευνα.

Δύο ημέρες αργότερα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανακοίνωσε ότι έλυσε το μυστήριο: το δαχτυλίδι βρέθηκε σε μία σακούλα ηλεκτρικής σκούπας, που το είχε ρουφήξει μαζί με σκόνες και σκουπίδια.

Ρεπορτάζ της Le Parisien άφησε να εννοηθεί ότι η ανεύρεση του πολύτιμου αντικειμένου δεν ήταν αρκούντως ικανοποιητική για να λήξει το θέμα, αλλά το ξενοδοχείο είπε ότι η πελάτισσα, μία επιχειρηματίας από τη Μαλαισία, ήταν ενθουσιασμένη.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Ριτζ που κινητοποιήθηκε για την αναζήτηση του δαχτυλιδιού και που εργάζεται κάθε μέρα με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό», δήλωσε εκπρόσωπός του.

Η κάτοχος του κοσμήματος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε αφήσει το δαχτυλίδι σε ένα τραπεζάκι στο δωμάτιό της, την Παρασκευή, την ώρα που είχε βγει για βόλτες στην Πόλη του Φωτός. Οταν επέστρεψε, το δαχτυλίδι είχε εξαφανιστεί.

«Μιλάμε για κολοσσιαία απώλεια», είχε δηλώσει ο εισαγγελέας του Παρισιού στους δημοσιογράφους, όσο η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα.

Το Ριτζ είναι αγαπημένος στόχος κλεφτών κοσμημάτων, καθώς εκεί διαμένουν πλούσιοι και διάσημοι, που φέρουν μαζί τους τα πολύτιμα αποκτήματά τους.

Το 2018, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας είχε καταγγείλει την κλοπή των κοσμημάτων της, αξίας 800.000 ευρώ, από τη σουίτα της.

Λίγους μήνες νωρίτερα, πέντε ένοπλοι είχαν ληστέψει το ξενοδοχείο, φεύγοντας με κοσμήματα αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εκτίθονταν στους χώρους του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...