292
Το σπίτι στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης όπου έγινε η επίθεση | ΕrtNews

Στον εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που σκότωσαν την 50χρονη

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 10:01
Το σπίτι στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης όπου έγινε η επίθεση
|ΕrtNews

Στον εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που σκότωσαν την 50χρονη

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 10:01

Στον εισαγγελέα οδηγειται ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που το μεσημέρι της Κυριακής επιτέθηκαν και κατασπάραξαν μέχρι θανάτου την 50χρονη γυναίκα – μητέρα δύο παιδιών – στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο 37χρονος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση των τριών σκύλων που είχε -κατά δήλωσή του- για φυλακες στο σπίτι του. Σε βάρο του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του θύματος.

Η 50χρονη «έκανε εργασίες στην αυλή της […]  κάποια στιγμή βγήκε έξω να πετάξει κλαδιά και της επιτέθηκαν τα σκυλιά από το γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε αν πήδηξαν τα κάγκελα ή βρήκαν κάποια πόρτα ανοιχτή και μπήκαν στην αυλή. Ηταν άγρια σκυλιά και τα φοβόσουν», περιέγραψε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Ο ιδιοκτήτης τους δηλώνει σοκαρισμένος από το περιστατικό, ενώ στους αστυνομικούς φέρεται να είπε πως είχε τα τρία σκυλιά για φύλακες του σπιτιού.

«Ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια. Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε. Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά», υποστήριξε από την πλευρά του πρώην σύζυγος της 50χρονης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-12-2023) στην περιοχή της Νεοχωρούδας, τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, εισήλθαν σε αυλή οικίας 50χρονης ημεδαπής και της επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ωραιοκάστρου ο ιδιοκτήτης των σκύλων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας περί ζώων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...