231
Επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ «Nova», συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο εβραϊκό κέντρο της Λάρνακας | REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Νετανιάχου: Η Μοσάντ απέτρεψε επίθεση του Ιράν κατά Ισραηλινών στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2023, 15:30
Επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ «Nova», συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο εβραϊκό κέντρο της Λάρνακας
|REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Νετανιάχου: Η Μοσάντ απέτρεψε επίθεση του Ιράν κατά Ισραηλινών στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2023, 15:30

Η Μοσάντ βοήθησε την Κύπρο για την ματαίωση μιας επίθεσης με εντολή του Ιράν κατά ισραηλινών και εβραίων πολιτών στη νήσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο αριθμός παρόμοιων προσπαθειών σε όλο τον κόσμο, έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ «προβληματίζεται» από την χρήση από το Ιράν των κατεχομένων εδαφών στην Κύπρο, «τόσο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όσο και ως επιχειρησιακής και διαμετακομιστικής περιοχής», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι κυπριακές αρχές συνέλαβαν δύο Ιρανούς, τον περασμένο μήνα, οι οποίοι συγκέντρωναν πληροφορίες για στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Κύπρο.

Οι συλληφθέντες ήταν «πολιτικοί πρόσφυγες» στην Κύπρο και βρίσκονταν σε επαφή με μέλος των Φρουρών της Επανάστασης.

Η κυπριακή αστυνομία διερευνά την υπόθεση, ωστόσο λόγω της υφής του θέματος δεν μπορεί να γίνει οποιοδήποτε σχόλιο ανέφερε πηγή στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας πως οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και τελούν υπό κράτηση.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως καθώς πρόκειται για θέμα που άπτεται «ευαίσθητων θεμάτων εθνικής ασφαλείας», επί του παρόντος η κυπριακή κυβέρνηση δεν θεωρεί ορθό να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό.

Το θέμα έφερε στο φως η «Καθημερινή της Κυριακής» η οποία στο δημοσίευμά της έκανε λόγο για δύο Ιρανούς που εισήλθαν στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων και οι οποίοι φαίνεται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και φέρονται να συγκέντρωναν στοιχεία για άτομα εβραϊκής καταγωγής που διαμένουν στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...