181
O 13χρονος Παλαιστίνιος βοηθάει εθελοντικά στο ευρωπαϊκό νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς, μαζί με τη μητέρα του, εξασφαλίζοντας κάποιο καθημερινό γεύμα. Δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι της Γάζας αυτήν την πολυτέλεια. | REUTERS/Arafat Barbakh

ΟΗΕ: Ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 19:35
O 13χρονος Παλαιστίνιος βοηθάει εθελοντικά στο ευρωπαϊκό νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς, μαζί με τη μητέρα του, εξασφαλίζοντας κάποιο καθημερινό γεύμα. Δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι της Γάζας αυτήν την πολυτέλεια.
|REUTERS/Arafat Barbakh

ΟΗΕ: Ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 19:35

Ενας ανώτερος αξιωματούχος ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί, καθώς συνεχίζονται οι μάχες εκεί.

Ο Καρλ Σκάου, αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, δήλωσε στο BBC ότι μόνο ένα μικρό μέρος των προμηθειών που απαιτούνται έχουν καταφέρει να εισέλθουν στη Λωρίδα – και 9 στους 10 ανθρώπους δεν έχουν τη δυνατότητα να τρώνε καθημερινά.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 17.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 48.780 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς, με νεότερό του απολογισμό.

Η Χαμάς

Η κυβέρνηση της Χαμάς, η οποία κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα από το 2007, εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος, με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες διάσωσης και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βομβαρδισμένες περιοχές για να απελευθερώσουν θύματα και να εντοπίσουν σορούς ανθρώπων από τα ερείπια.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει αναφέρει ότι το 70% των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...