194
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης. | INTIME NEWS

Γεωργιάδης: Να γιατί ξεπαγώσαμε τις τριετίες

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 17:49
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης.
|INTIME NEWS

Γεωργιάδης: Να γιατί ξεπαγώσαμε τις τριετίες

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 17:49

«Δεν μπορεί να τιμωρείται ένας συνταξιούχος διότι θέλει να εργαστεί», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. ενώ σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να «ξεπαγώσει» τις τριετίες νωρίτερα δικαιώθηκε λόγω της ταχύτερης αποκλιμάκωσης της ανεργίας κάτω από το φράγμα του 10%

Να υπενθυμίσουμε ότι η ανεργία στην Ελλάδα υποχώρησε τον Οκτώβριο στο 9,6% έναντι 11,8% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι 2022.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024

Οπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, η εφαρμογή των τριετιών δεν είναι εθελοντική, αλλά υποχρεωτική. Οι τριετίες που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012 θα «ξεπαγώσουν» από την 1η Ιανουαρίου 2024 και μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις ιδιαίτερα στον κατώτατο μισθό.

Για τη δυνατότητα εργασίας των συνταξιούχων χωρίς παρακράτηση της σύνταξής τους, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι δεν μπορεί να τιμωρείται ένας συνταξιούχος διότι θέλει να εργαστεί. Πλέον, με την ψήφιση της διάταξης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στις 18 Δεκεμβρίου 2023, αυτό λύνεται. Ετσι, λοιπόν, αν ο συνταξιούχος θέλει να δουλέψει, μπορεί να είναι απολύτως ενεργός και να προσφέρει, χωρίς παρακράτηση της σύνταξής του.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες-ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες για εννέα μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...