272
Ο υπουργός Παιδείας στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή | INTIMEnews

Πιερρακάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Μέχρι και η Β. Κορέα επείσθη-εκκρεμεί ένα μέρος της ελληνικής αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 15:09
Ο υπουργός Παιδείας στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή
|INTIMEnews

Πιερρακάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Μέχρι και η Β. Κορέα επείσθη-εκκρεμεί ένα μέρος της ελληνικής αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 15:09

Με γλαφυρό τρόπο «υποχρεώθηκε» να σχολιάσει ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, την παγίως αρνητική θέση  (μέρους) της αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο ίδρυσης ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη  συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου, που προβλέπει την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών μεταξύ Ανωτάτων και Ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων, ο υπουργός θέλησε να επισημάνει πως «η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει έναν καφκικό χαρακτήρα».

«Δεν είναι η κύρια στρατηγική, σε καμία των περιπτώσεων, είπε και προκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ανοίξουν τα κινητά τους και να…. γκουγκλάρουν:

«Η Κίνα», ανέφερε επί παραδείγματι ο κ. Πιερρακάκης, «που έχει κομμουνιστικό καθεστώς, έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια, το ίδιο και το Βιετνάμ», για να προχωρήσει σε μία ακόμη «συνταρακτική» για τους αντιδρώντες αποκάλυψη:

Ακόμη και «αυτό που λέγαμε ως ανέκδοτο στις παρέες ότι μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Κορέα δεν έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενημερώνω το Σώμα πως η Βόρεια Κορέα έχει μη κρατικό, ιδιωτικό πανεπιστήμιο! Στην Πιονγαγνκ Αλλά εμείς ακόμα έχουμε ιδεολογικές αντιθέσεις…  Το κράτος της Βορείου Κορέας επείσθη. Εκκρεμεί ένα μέρος της ελληνικής αντιπολίτευσης», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του υπουργού Παιδείας.

Οσον αφορά τη διακρατική συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, ο υπουργός  Παιδείας τόνισε πως «η καλύτερη καλή πρακτική που μπορούμε να υιοθετήσουμε από την Κύπρο, είναι να μην χρειάζεται να σκηνοθετούμε περιττές διαφωνίες όταν πρόκειται για την πολιτική μας για την Παιδεία».

«Τα πράγματα έχουν ωριμάσει και πρέπει να “πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο” στην Παιδεία», παρατήρησε, καλώντας όλα τα κόμματα να επιδείξουν ανοικτό πνεύμα, επικαλούμενος προς τούτο το παράδειγμα της Κύπρου, όπου το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, συμφώνησαν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...