184
Φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή των συλληφθέντων | Giannis Dimitropoulos / SOOC

Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίστηκαν 30 από τους 105 Κροάτες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 10:58
Φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή των συλληφθέντων
| Giannis Dimitropoulos / SOOC

Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίστηκαν 30 από τους 105 Κροάτες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 10:58

Αποφυλακίζονται άμεσα 20 κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και παρέμεναν υπό κράτηση από τον περασμένο Αύγουστο μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό του φιλάθλου της Eνωσης Μιχάλη Κατσούρη.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με διατάξεις των αρμόδιων ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση, έγιναν δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισης 20 από τους συνολικά  105 κατηγορουμένους.

Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των αλλοδαπών κατηγορουμένων, οι ανακριτικές Αρχές ορίζουν την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων. Παράλληλα, ορίζεται και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ για κάθε κατηγορούμενο.

Λίγες ώρες αργότερα, γνωστοποιήθηκε η αποφυλακιση άλλων δέκα οπαδων Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον περασμένο Αύγουστο.

Συνολικά, αιτήσεις για την άρση της προσωρινής κράτησης έχουν υποβάλει 95 κροάτες κατηγορούμενοι.

Πριν από λίγες ημέρες όλοι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν συμπληρωματικά στους ανακριτές, καθώς τους αποδόθηκε η επιπλέον κατηγορία της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα, αρνούμενοι όσα τους αποδίδονται.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Γιώργος  Γεραπετρίτης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κροάτη ομόλογό του για τις αποφυλακίσεις των 30 Κροατών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...