491
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση έξω από το Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη | INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ: «Δολοφονική επίθεση» στου Ρέντη – Σοβαρές ενδείξεις ότι ο δράστης είναι ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 10:15
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση έξω από το Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη
|INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ: «Δολοφονική επίθεση» στου Ρέντη – Σοβαρές ενδείξεις ότι ο δράστης είναι ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 10:15

Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ο 31 ετών αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό κατά τη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων από ομάδα περίπου 200 χούλιγκαν έξω από το κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ των «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Οσον αφορά τους συνολικά 424 προσαχθέντες το βράδυ της Πέμπτης, παραμένουν  κρατούμενοι στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.  Στα άτομα αυτά γίνεται εξακρίβωση στοιχείων, λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και δείγματα με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Συγγενείς των προσαχθέντων βρίσκονται από το πρωί έξω από Αλλοδαπών ζητώντας να επικοινωνήσουν μαζί τους. Κάποιοι μάλιστα απέκλεισαν συμβολικά την Πέτρου Ράλλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δηµογλίδου, μίλησε για «δολοφονική επίθεση  κατά του αστυνομικού που πλέον παλεύει για τη ζωή του».

Οπως εξήγησε, «οι δράστες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, μπήκαν ξανά μέσα και για αυτό και προσήχθησαν τα 424 άτομα από τον εσωτερικό χώρο του γηπέδου».

Αποκάλυψε μάλιστα πως «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες. Είναι δολοφόνοι και είναι επικίνδυνοι ακόμη κα για αυτούς τους συγγενείς προσαχθέντων που βρίσκονται έξω από το Μεταγωγών και πρέπει σύντομα να συλληφθούν», τόνισε.

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνει πως έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης.

Οπως αναφέρεται, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Στην ίδια ανακοίνωση,  γίνεται λόγος για ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων από τους χούλιγκαν με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31 ετών αστυνομικού της ΥΑΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου:

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...