691
«Οι πιο στενοί μου φίλοι είναι πρόσφυγες. Ισως οι τέσσερις στις έξι γυναίκες με τις οποίες είμαι πιο κοντά έρχονται από πόλεμο και συγκρούσεις» είπε η Αντζελίνα Τζολί | CreativeProtagon

Αντζελίνα Τζολί: «Δεν θα γινόμουν ηθοποιός σήμερα»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 15:25
«Οι πιο στενοί μου φίλοι είναι πρόσφυγες. Ισως οι τέσσερις στις έξι γυναίκες με τις οποίες είμαι πιο κοντά έρχονται από πόλεμο και συγκρούσεις» είπε η Αντζελίνα Τζολί
|CreativeProtagon

Αντζελίνα Τζολί: «Δεν θα γινόμουν ηθοποιός σήμερα»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 15:25

Σε αντίθεση με το κοσμικό παρελθόν της, τα τελευταία επτά χρόνια, από τότε δηλαδή που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί έχει μειώσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις της, ενώ μάλλον σπανίζουν και οι εμφανίσεις της στην οθόνη, αφού όλο αυτό το διάστημα έπαιξε σε μόλις πέντε ταινίες.

Ηταν επτά χρόνια διαπραγματεύσεων και δικαστηρίων για τα πάντα, μέχρι και για την πώληση του μεριδίου της στον αμπελώνα και στο οινοποιείο που είχαν αγοράσει η ίδια και ο Μπραντ Πιτ, πρώην σύζυγός της και πατέρας των έξι παιδιών τους, στην Προβηγκία. Επτά χρόνια που, όπως λέει σε συνέντευξή της στο περιοδικό της Wall Street Journal, τα πέρασε μένοντας κυρίως στο σπίτι, κάνοντας σκέψεις και αποφεύγοντας τη δουλειά, καθώς θα την κρατούσε μακριά από την οικογένειά της.

«Επρεπε να θεραπευτούμε» είπε στην Ελίζα Λίπσκι-Κάρατζ του WSJ Magazine. «Υπάρχουν πράγματα από τα οποία χρειαζόταν να θεραπευτούμε».

Στο μεταξύ, βρήκε τη φωνή της – αφού προηγουμένως χρειάστηκε να τη χάσει. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια των πολλών ωρών προετοιμασίας για να υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας στις τελευταίες μέρες της ζωής της, στην πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία «Μαρία», όπου η φωνή της Τζολί ανακατεύεται με τις περίφημες δραματικές ερμηνείες της ντίβας σε άριες όπερας.

«Τρομοκρατήθηκα λίγο κάνοντάς το» λέει η 48χρονη αμερικανίδα σταρ, που ποτέ δεν θεωρούσε τον εαυτό της τραγουδίστρια. «Είμαι αυτή που στο πάρτι λέει το “Happy Birthday” ψιθυριστά» αποκαλύπτει. Το 2018, στα γυρίσματα του «Maleficent: Η δύναμη του σκότους», παρατήρησε ότι η φωνή της είχε αλλάξει από τότε που έπαιξε για πρώτη φορά τη Σκοτεινή Νεράιδα. «Το σώμα μου αντιδρά πολύ έντονα στο στρες» προσθέτει. «Το ζάχαρό μου ανεβοκατεβαίνει. Εξι μήνες πριν από το διαζύγιό μου έπαθα ξαφνικά πάρεση Μπελ».

Η διάσημη ηθοποιός ασχολείται τώρα με το «Atelier Jolie», μια εταιρεία βιώσιμης μόδας την οποία λανσάρισε πριν από έναν μήνα, και την επόμενη ταινία της, ένα blockbuster μεγάλου προϋπολογισμού.

Στη συνέντευξή της στο WSJ Magazine η Αντζελίνα Τζολί τόνισε ακόμη ότι η τρέχουσα απαίτηση να «μοιράζεται τόσα πολλά» από την προσωπική της ζωή σημαίνει ότι δεν θα γινόταν ηθοποιός αν ξεκινούσε σήμερα. Ο κόσμος θέλει πλέον να ξέρει τα πάντα για τη ζωή των καλλιτεχνών, κάτι που θα την είχε αποτρέψει να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. «Δεν θα ήμουν ηθοποιός σήμερα» είπε. «Οταν ξεκινούσα, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη προσδοκία να είσαι συνεχώς σε κοινή θέα, να μοιράζεσαι τόσα πολλά…»

Οπως παρατηρεί ο Αντριου Πούλβερ του Guardian, η Τζολί είπε επίσης σκληρά λόγια για το περιβάλλον της showbiz του Λος Αντζελες, όπου μεγάλωσε ως παιδί των ηθοποιών Τζον Βόιτ και Μαρσελίν Μπερτράν: «Επειδή μεγάλωσα στο Χόλιγουντ, ποτέ δεν εντυπωσιάστηκα πολύ από αυτό. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ήταν τόσο σημαντικό ή σπουδαίο».

Υπέθεσε, επίσης, ότι η ανατροφή της την οδήγησε να συμμετάσχει σε πολιτικές και κοινωνικές δράσεις. «Μεγάλωσα σε μάλλον ρηχό μέρος. Από όλα τα μέρη του κόσμου, το Χόλιγουντ δεν είναι το πιο υγιές. Αρα, αναζητάς την αυθεντικότητα» τόνισε.

«Γιατί μου αρέσει να περνάω χρόνο με ανθρώπους που έχουν επιζήσει και είναι πρόσφυγες; Εχουν αντιμετωπίσει τόσα πολλά στη ζωή, που δείχνουν όχι μόνο δύναμη, αλλά και ανθρωπιά. Συνειδητοποίησα ότι οι πιο στενοί μου φίλοι είναι πρόσφυγες. Ισως οι τέσσερις στις έξι γυναίκες με τις οποίες είμαι πιο κοντά έρχονται από πόλεμο και συγκρούσεις» προσέθεσε η Τζολί.

Η αμερικανίδα σταρ αναφέρθηκε ακόμη στον χωρισμό της από τον Μπραντ Πιτ, λέγοντας ότι «μετά το διαζύγιό μου έχασα την ικανότητα να ζω και να ταξιδεύω τόσο ελεύθερα» και ότι «θα μετακομίσει όταν μπορέσει» στο σπίτι της στην Καμπότζη.

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ χώρισαν το 2016 και το διαζύγιό τους κάθε άλλο παρά «βελούδινο» υπήρξε. Εκτοτε έχουν εμπλακεί σε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών. Το 2021, ο δικαστής που συμμετείχε στην εκδίκαση της ρύθμισης για την επιμέλεια αφαιρέθηκε λόγω αδήλωτης σύγκρουσης συμφερόντων, πράγμα που σημαίνει ότι η προηγούμενη συμφωνία ακυρώθηκε.

Το 2022, δε, ο Πιτ ξεκίνησε νομικές ενέργειες για να εμποδίσει την Τζολί να πουλήσει το μερίδιό της στο γαλλικό οινοποιείο, που ανήκε και στην ίδια. Τότε εκείνη πέρασε στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενη ότι ο Πιτ κακοποιούσε εκείνη και δύο από τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...