521
Ο 71 ετών Χρήστος Πατακός κατά τη μεταγωγή του στα Δικαστήρια Πειραιά | INTIMEnews

Mε αλεξίσφαιρο στον εισαγγελέα ο καθ’ ομολογίαν εκτελεστής της 43χρονης στη Σαλαμίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2023, 14:57
Ο 71 ετών Χρήστος Πατακός κατά τη μεταγωγή του στα Δικαστήρια Πειραιά
|INTIMEnews

Mε αλεξίσφαιρο στον εισαγγελέα ο καθ’ ομολογίαν εκτελεστής της 43χρονης στη Σαλαμίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2023, 14:57

Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας και φορώντας ένα λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο 71 ετών συλληφθείς για την εν ψυχρώ εκτέλεση της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα, μετήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο Χρήστος Πατακός, όπως είναι το όνομά του, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του στο πατρικό της στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Λίγες ώρες μετά το φονικό έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να πίνει αμέριμνος τον καφέ του σε καφετέρια στο Κερατσίνι συζητώντας με άλλους θαμώνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ατάραχος παρέμεινε στο συγκεκριμένο κατάστημα για περισσότερες από δύο ώρες πριν τον εντοπίσουν και τον συλλάβουν οι άνδρες της Ασφάλειας Πειραιά.

Πάντα κατά το ρεπορτάζ, εντοπίστηκε από το στίγμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, όταν πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του για του πει τι είχε κάνει, μιλώντας με τα χειρότερα λόγια για το θύμα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά τον εντόπισαν κάτω από τον Περιφερειακό της Δραπετσώνας, στο λιμανάκι, όπου είχε σταθμεύσει με το αυτοκίνητο της 43χρονης, με το οποίο είχε διαφύγει μετά το επεισόδιο του άγριου ξυλοδαρμού της την περασμένη Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν στο αυτοκίνητο και δίπλα του το όπλο του εγκλήματος. Εκείνος τους είπε ότι καθόταν εκεί για να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του.

«Την έπιασα με άλλον, τρελάθηκα και αποφάσισα να την σκοτώσω» υποστήριξε στον πρώτο διάλογο που είχε με τους αστυνομικούς, χωρίς να δείξει ούτε ίχνος μεταμέλειας για την πράξη του.

Και στο ερώτημα γιατί απλώς δεν εγκατέλειψε την 43χρονη, αλλά πήγε να την σκοτώσει πυροβολώντας τη με καραμπίνα στην πόρτα του σπιτιού της μητέρας της, ήταν και πάλι κυνικός:

«Γιατί να την αφήσω; Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει; Πώς μου το έκανε αυτό;», διερωτήθηκε δηλώνοντας μάλιστα προδομένος από τη συμπεριφορά της επί τουλάχιστον επτά χρόνια συντρόφου του.

«Αποφάσισα να το κάνω από τη στιγμή που τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει και αποφάσισα να το κάνω. Για να μάθει. Δεν άξιζε να ζει», επέμεινε στον ίδιο τόνο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον 15χρονο γιο του θύματος:

«Κρίμα για το παιδί. Το παιδί το αγαπάω. Κρίμα που θα μείνει μόνο του. Γι’ αυτό περίμενα να φύγει το παιδί από το σπίτι, ώστε να μη είναι μπροστά. Δεν είχα φύγει από τη Σαλαμίνα μετά το περιστατικό (τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας) και κοιμόμουν στο αυτοκίνητο από την Παρασκευή το βράδυ. Ηξερα τι ώρα φεύγει το παιδί και μόλις έφυγε, πήγα στο σπίτι. Την πυροβόλησα τρεις φορές και την πέτυχα δύο. Ημουν αποφασισμένος να το κάνω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οσο για το όπλο της δολοφονίας, υποστήριξε ότι το αγόρασε από έναν Ρομά στη Σαλαμίνα πριν από τρεις ημέρες. «Το αγόρασα για 400 ευρώ. Μετά τους πυροβολισμούς πήγα στο Κερατσίνι σε μια καφετέρια και ήπια έναν καφέ και έμεινα στο αμάξι. Σκεφτόμουν ή να παραδοθώ ή να αυτοκτονήσω. Της άξιζε. Δεν σεβάστηκε όσα έκανα», επέμεινε ο 71 ετών καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Οπως έγινε γνωστό, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...