516
| INTIMEnews

Καιρός: Νέα επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2023, 13:21
|INTIMEnews

Καιρός: Νέα επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2023, 13:21

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο καιρός, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τη Δευτέρα τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα. Κατά τόπους θα επηρεαστούν οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ηπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Ιδια εικόνα και την Τετάρτη σε Ιόνιο, Ηπειρο, Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και Εύβοια έως το μεσημέρι.

Εως αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

«Οι πολίτες δυσανασχετούν με τα έκτακτα δελτία καιρού, κάθε τρεις και λίγο»

«Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των έκτακτων δελτίων γίνεται ανά δωδεκάωρο», αναφέρεται στο δελτίο της ΕΜΥ, η πρακτική ωστόσο της έκδοσής τους κάθε φορά που υπάρχει μεταβολή-επιδείνωση του καιρού, προκαλεί πλέον αντιδράσεις…

«Οι πολίτες δυσανασχετούν με τα έκτακτα δελτία καιρού, κάθε τρεις και λίγο», σημειώνει ο μετεωρολόγος (και βουλευτής της ΝΔ ) Γιάννης Καλλιανός, μεταφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook (δείτε τη κάτω) την αίσθηση του κόσμου στο άκουσμα των διαδοχικών έκτακτων δελτίων που αναπαράγονται από τα μέσα ενημέρωσης.

Αλλο «Δελτίο Μεταβολής Καιρού» και άλλο «Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού», σχολιάζει χαρακτηριστικά, κρίνοντας πως τα «Εκτακτα Δελτία Καιρού» έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους

«Τα κάθε τρεις και λίγο “Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης του Καιρού” από διάφορους φορείς, αρχίζουν πλέον και χάνουν και το ενδιαφέρον τους αλλά και την αξιοπιστία τους. Έρχονται μετά –και δικαίως– οι διάφορες ιστοσελίδες, τα δελτία ειδήσεων, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες και το αναπαράγουν, και επομένως η λανθασμένη είδηση “ταξιδεύει” σε όλη την Ελλάδα. Και σε λίγο καιρό κανένας δεν θα τα πιστεύει και δεν θα τα λαμβάνει υπ’ όψιν του», περιγράφει ο μετεωρολόγος του Μega και συνεχίζει στην ανάρτησή του:

«Επομένως, άλλο πράγμα είναι ένα “Δελτίο Μεταβολής του Καιρού”, όπως αυτή που θα έρθει για παράδειγμα σήμερα το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία & στη Θράκη και από αύριο και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) που μέσα στο χειμώνα είναι μια φυσιολογική καιρική εξέλιξη με άστατο καιρό (βροχές και καταιγίδες σε μικρό μέρος της χώρας αλλά και πτώση της θερμοκρασίας) και άλλο το “Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού” που μέσα στο χειμώνα θα σήμαινε κάτι “Έκτακτο”, δηλαδή μια ακραία μεταβολή του καιρού για την εποχή, μια έκτακτη καιρική μεταβολή, ένα σημαντικό καιρικό σύστημα που θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη κακοκαιρία.

Επίσης άλλο είναι και το “Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνο Καιρικών Φαινομένων” που εκεί πρέπει πράγματι να είμαστε προσεκτικοί λόγω της σφοδρότητας των επικείμενων καιρικών φαινομένων.

Προσοχή, λοιπόν, οι πολίτες αρχίζουν και δυσανασχετούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...