199
Σκηνή από την καντίνα γυμνασίου στο Σαν Φρανσίκσο | Getty Images

ΗΠΑ: Εκτακτη ανάγκη οι χάρτινες συσκευασίες γάλακτος!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2023, 17:05
Σκηνή από την καντίνα γυμνασίου στο Σαν Φρανσίκσο
|Getty Images

ΗΠΑ: Εκτακτη ανάγκη οι χάρτινες συσκευασίες γάλακτος!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2023, 17:05

Αν και το μεγάλο δυστύχημα στη ζωή είναι να μην έχεις πόδια και όχι παπούτσια, ζόρικο είναι και να είσαι αρτιμελής πλην μπατίρης. Οι Αμερικανοί, πάντως, αν και υγιείς και πλούσιοι, παιδεύονται με μία ειδική έλλειψη που ακυρώνει και την επάρκεια και την πρόνοια.

Από τις ΗΠΑ δεν λείπει το γάλα, αλλά έχουν εξαφανιστεί οι χάρτινες συσκευασίες του. Ετσι μια σειρά από ιδρύματα (σχολεία, νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, φυλακές, κ.ά.) υιοθέτησαν ένα ιδιαίτερο μέτρο για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Οι μαθητές, όπως ορίζει ένας νόμος της δεκαετίας του 1950, δικαιούνται γάλα για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα. Λόγω της έλλειψης χαρτονιού όμως, τα σχολεία, συχνά διασυνδεδεμένα με φάρμες, χρησιμοποιούν κανάτες και κύπελλα με δυνατότητα επανασφράγισης.

Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίστηκε «εθνική κρίση», μάλιστα  ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ, ζήτησε να διεξαχθεί και η σχετική έρευνα. Ποιος φταίει; Στον κλάδο λένε ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση, ενώ οι παραγωγοί των συσκευασιών κατηγορούν τα γαλακτοκομεία ότι δεν αποθήκευσαν εγκαίρως συσκευασίες.

Οι προμήθειες υπολογίζεται να  επανέλθουν αυτόν τον μήνα στην κανονικότητα, αλλά, όπως επισημαίνει ο Economist, η αγορά των γαλακτοκομικών έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια αφού έχουν κερδίσει έδαφος τα εναλλακτικά ποτά με βάση το αμύγδαλο, τη σόγια, κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...