• Ο βασιλιάς Κάρολος με τη γραβάτα με την ελληνική σημαία μπροστά στον Ρίσι Σούνακ

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Αγγλίας επιλέγει να φορέσει μια γραβάτα με την ελληνική σημαία στις διεθνείς επαφές του –το είχε κάνει πριν από έναν μήνα, επισκεπτόμενος την Κένυα, το επανέλαβε υποδεχόμενος τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο στο Μπάκιγχαμ στα μέσα Νοεμβρίου και άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο βρετανός μονάρχης έχει ελληνική ρίζα, ο παππούς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδος.

     

    Ομως όταν το κάνει ενώπιον του Ρίσι Σούνακ, λίγα μόλις 24ωρα μετά το διπλωματικό ατόπημα του βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ντάουνινγκ Στριτ και ενώ έχει φουντώσει η συζήτηση στη Βρετανία για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αυτή η κίνηση μπορεί να διαβαστεί και διαφορετικά.

     

    Ο Κάρολος Γ’ λοιπόν εμφανίστηκε στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, την COP28, η οποία διεξάγεται στο Ντουμπάι, φορώντας τη γραβάτα με τη γαλανόλευκη και ο φωτογραφικός φακός του Κρις Τζάκσον (Chris Jackson) για το Getty Images τον κατέγραψε να τη μοστράρει στον πρωθυπουργό του.

  • Η Κωνσταντοπούλου αναγνωρίζει πως η στρατηγική του Μητσοτάκη στο Λονδίνο ήταν «άριστη»

    Αν δεν έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ρίσι Σούνακ να τον ευχαριστήσει που τον σνόμπαρε και ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή τους στην Ντάουνινγκ Στριτ, θα πρέπει να τον πάρει –ας μην είμαστε και εμείς αγενείς, ας είναι μόνοι οι Εγγλέζοι.

     

    Διότι με αυτό το εντελώς ακατανόητο διπλωματικό φάουλ, ο βρετανός πρωθυπουργός χάρισε στον κ. Μητσοτάκη μια απίστευτη, για τα τοξικά δεδομένα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, σύμπνοια υπέρ του.

     

    Τελευταίο παράδειγμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, που δεν τη λες και συστημική ή «μητσοτακική». Βγήκε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η κυρία Κωνσταντοπούλου και τι είπε; Οτι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ήταν «άριστη»!

     

    «Ηθελημένα ή άθελά του δημιούργησε ένα θετικό για τη χώρα μας διπλωματικό επεισόδιο», έκρινε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία επεσήμανε πως «η κίνηση Σούνακ ήταν εντελώς ανόητη».

     

    Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου περιέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και σχολίασε τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών.

     

    «Ηταν κάτι εντελώς αναμενόμενο και μία ακόμη ματαίωση για τον κόσμο της Αριστεράς», είπε ενώ όπως επέμεινε «ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ήταν ένα σκέτο κέλυφος. Είχε χαθεί κάθε επαφή με τις ιδέες της Αριστεράς, για αυτό και αποχώρησα».

     

    Σε ερώτηση για τον αν την έχουν προσεγγίσει στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια το ξέκοψε: «Δεν μιλώ με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους ανθρώπους που πρόδωσαν τον κόσμο, δεν θα τολμούσαν και οι ίδιοι να με πλησιάσουν».

  • Η εμφάνιση-έκπληξη της Παπαρήγα και τα εγκώμια για τον Κουτσούμπα

    Στα 78 της χρόνια η Αλέκα Παπαρήγα έχει αποσυρθεί πια από την κεντρική πολιτική σκηνή –η μακροβιότερη αρχηγός κόμματος στη Μεταπολίτευση δεν ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

     

    Ετσι, η εμφάνισή της, το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, όπου φιλοξενήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μπορεί να χαρακτηριστεί και έκπληξη και δημοσιογραφική επιτυχία.

     

    Εμφανιζόμενη από τα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, η κυρία Παπαρήγα μίλησε για τον διάδοχό της στην αρχηγία του ΚΚΕ: «Να σας πω την αλήθεια, έχω ξεχάσει από πότε τον γνωρίζω. Σίγουρα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80», είπε, άρα η ίδια είναι από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να λένε πως ήξεραν τον κ. Κουτσούμπα ως νεανία 20αρη –και πώς ήταν ο νυν γγ της ΚΕ ως νεανίας 20αρης.

     

    Η ίδια δεν παρέλειψε να αφήσει έμμεσες αιχμές για τον τρόπο που γίνονται οι διαδοχές σε άλλα κόμματα, περιγράφοντας ως άμεμπτη και συνεπή με την κομματική γραφειοκρατία την ανάδειξη του κ. Κουτσούμπα του ως γενικού γραμματέα της ΚΕ το 2013.

     

    «Η ανάδειξή του ήταν απολύτως φυσιολογική. Δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν, κανένα δαχτυλίδι. Συγκέντρωνε και συγκεντρώνει ακόμα βεβαίως, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει ορίσει για να γίνει κάποιος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Παραδείγματος χάριν, είναι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε από τα κάτω. Από τα κάτω προς τα πάνω. Διαδοχικά. Ένας άνθρωπος που πέρασε από πολλούς τομείς δουλειάς. Από τους περισσότερους τομείς δουλειάς που υπάρχουν μέσα στο κόμμα».

     

    Οντως ο κ. Κουτσούμπας είχε περάσει από κρίσιμα πόστα, όπως τη διεύθυνση του «Ριζοσπάστη». Αλλά ήταν και συνεργάτης και φίλος της κυρίας Παπαρήγα η οποία τον προωθούσε για διάδοχό της τουλάχιστον έξι χρόνια πριν γίνει η αλλαγή ηγεσίας.

  • Ολα μια πόζα: Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ ντυμένοι πανομοιότυπα στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος στο Μοναστηράκι

    Στο ημερήσιο δελτίο δραστηριότητας Στέφανου Κασσελάκη να πούμε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε μαζί με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική φωνή» στο Μοναστηράκι –και μπράβο τους.

     

    Βέβαια, επειδή δεν αρκεί μόνο η επίσκεψη και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης –«να ξέρουν όλοι ότι το να ζεις με AIDS δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται κανείς και το στίγμα που υπάρχει είναι κάτι που πρέπει να εξαλείψουμε το συντομότερο δυνατό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης– αλλά χρειάζεται και η ανάλογη πόζα ευαισθητοποίησης, το ζευγάρι φρόντισε να εμφανιστεί ντυμένο πανομοιότυπα: με γκρι παλτό, την κόκκινη κορδελίτσα στο πουκάμισο και γυαλί ηλίου.

     

     

     




text
  • Αντίο στον σπουδαίο Σβεν Γκόραν Ερικσον που, αν δούλευε στην Ελλάδα, θα μάθαινε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια καλύτεροι προπονητές από τον ίδιο


    26 Αυγούστου 2024, 21:52