560
«Εάν θέλαμε τις καρέκλες θα μέναμε», είπε η Εφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου | Facebook/ Εφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou

Αχτσιόγλου: Δεν φύγαμε για τις «καρέκλες» – Ο Κασσελάκης με το που εμφανίστηκε ήθελε να γίνει πρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2023, 20:47
«Εάν θέλαμε τις καρέκλες θα μέναμε», είπε η Εφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου
|Facebook/ Εφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou

Αχτσιόγλου: Δεν φύγαμε για τις «καρέκλες» – Ο Κασσελάκης με το που εμφανίστηκε ήθελε να γίνει πρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2023, 20:47

«Από τη στιγμή της εκλογής της νέας ηγεσίας και τον τρόπο που κινήθηκε μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε φάση πλήρους και πυρηνικής μετάλλαξης» δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Πέμπτη, στην πρώτη συνέντευξή της μετά τις εσωκομματικές εκλογές και τη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανεξάρτητη βουλευτής υποστήριξε ότι οι επιλογές που έχουν γίνει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τις βασικές αρχές της Αριστεράς. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε σε μια «διαλυτική κρίση», καταλογίζοντας στον κ. Κασσελάκη «και την ηγετική ομάδα» τη «θεωρία του εσωτερικού εχθρού». Ανέφερε ότι «είναι απολύτως σεβαστή η νίκη του» και ότι εκείνη ήταν η πρώτη που του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, αλλά ότι «υπήρχαν επιφυλάξεις ως προς την πορεία που επρόκειτο να ακολουθηθεί», επιφυλάξεις που άφησε να εννοηθεί ότι επιβεβαιώθηκαν.

Για την πρόταση που της είχε κάνει ο κ. Κασσελάκης να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα ήθελε μέσα στο κόμμα, η κυρία Αχτσιόγλου σχολίασε: «Φανταστείτε να λάμβανα μια θέση, π.χ. τομεάρχη Οικονομικών ή Εργασίας, και να άκουγα την επομένη αυτά που είπε στον ΣΕΒ… Πώς θα έπρεπε να τοποθετηθώ μετά; Ή θα έπρεπε ως τομεάρχης να πω ψέματα, αντίθετα από τη συνείδηση μου, ή θα έπρεπε να αδειάσω δημόσια τον πρόεδρο ενώ έχω δεχτεί μια θέση».

Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι διαφωνούντες αποχώρησαν λόγω της απώλειας της προεδρικής καρέκλας, έδωσε την εξής απάντηση:

«Αν θέλαμε τις καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα αποδεχόμασταν τις προνομιακές θέσεις που μας πρόσφερε, όπως ισχυρίζεται, ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα φεύγαμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ξεκινήσουμε από την αρχή. Είναι βαθιά αντιφατικοί αυτοί οι ισχυρισμοί. Εγώ έχω υπηρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις πιθανές πλευρές. Από απλό μέλος, βουλευτής, υπουργός. Είναι κάπως προκλητικό λοιπόν να μας εγκαλεί ο κ. Κασσσελάκης ότι φύγαμε για τις καρέκλες. Eνας άνθρωπος που με το που εμφανίστηκε διεκδίκησε να γίνει πρόεδρος. Αυτό η ελληνική κοινή γνώμη δεν μπορεί να το πιστέψει».

Ερωτηθείσα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Αχτσιόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι έχει κάνει την πολιτική επιλογή της μη παρέμβασης και ότι είναι απολύτως σεβαστή. «Μαζί έχουμε συμπορευθεί σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και πετύχαμε πολλά μαζί και αυτή την πορεία εγώ θα την τιμώ πάντα» τόνισε.

Ως προς τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα –τη λεγόμενη ΚΟ των «11», της οποίας το όνομα αναμενόταν να ανακοινωθεί επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα– και το ερώτημα γιατί εκείνη δεν ανέλαβε κάποιο ρόλο, η βουλευτής είπε πως επέλεξε να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ΚΟ, αλλά θα είναι παρούσα στις μάχες που πρέπει να δοθούν.

«Δεν θεωρώ ορθό, ενώ έδωσα τη μάχη για την προεδρική εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαι εγώ που θα ηγηθώ της νέας ΚΟ ημών που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπλέκονται πολύ αυτά τα δύο, θα συνδεόταν συχνά το ζήτημα της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με το ζήτημα της ΚΟ» εξήγησε.

Για το ενδεχόμενο, ωστόσο, να είναι επικεφαλής στον κομματικό σχηματισμό όταν αυτός δημιουργηθεί, απάντησε ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά, είναι μια συλλογική διαδικασία» και πως «σε αυτή τη φάση θα ήταν εντελώς πρόωρο να προδικάσουμε τις εξελίξεις και δεν θα είχα και σεβασμό στη συλλογική διαδικασία». «Φαντάζεστε να σας απαντούσα ένα ναι ή ένα όχι; Θα ήταν σαν να προκαταλάμβανα μια ολόκληρη συλλογική διαδικασία» σχολίασε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...