391
Ποιοι νεολαίοι, ούτε 150 δεν ήταν, είπε διά του βουλευτή του, Πέτρου Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Κασσελάκης: Ποιες αποχωρήσεις; Τα «κακά» ΜΜΕ κάνουν προπαγάνδα – 152 έφυγαν, 758 γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 13:30
Ποιοι νεολαίοι, ούτε 150 δεν ήταν, είπε διά του βουλευτή του, Πέτρου Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Κασσελάκης: Ποιες αποχωρήσεις; Τα «κακά» ΜΜΕ κάνουν προπαγάνδα – 152 έφυγαν, 758 γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 13:30

Nα διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις ομαδικές αποχωρήσεις από το κόμμα του –ανάμεσά τους  50 πανεπιστημιακοί και η Νεολαία που τελικά «δεν ήταν και τόσο μεγάλη»– επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο X, όπου θυμίζοντας έντονα τον «καθοδηγητή» του, Παύλο Πολάκη, τα έβαλε με τα «κακά» ΜΜΕ που «κάνουν προπαγάνδα» με τίτλους και αναφορές για «κύμα αποχωρήσεων» από την Κουμουνδούρου.

Προς απάντηση των εν λόγω υποβολιμαίων, κατά τον ίδιο, δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ, ο κ. Κασσελάκης θέλησε να δώσει τα «ακριβή στοιχεία» για το γίνεται τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όπως λέει, κανένα άλλο περαιτέρω σχόλιο (περιοριζόμενος δηλ. μόνο στα περί προπαγάνδας).

Και ενδεικτικά αναφέρει ότι στον isyriza υπήρξαν 758 εγγραφές έναντι 152 αποχωρήσεων, τις τελευταίες δέκα ημέρες –βέβαια οι αποχωρήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη πολύ μεγαλύτερο διάστημα, ξεκινώντας με την εκλογή του στη θέση του προέδρου.

«Επειδή υπάρχει μια μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το “κύμα αποχωρήσεων” από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο. Το τελευταίο 10ήμερο αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 1,03% των μελών του κόμματος. Στον isyriza, είχαμε 152 email αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές», έγραψε στην ανάρτησή του (δείτε τη κάτω) ο κ. Κασσελάκης, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα και ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες εγγραφές τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κιλκίς, μόνο την τελευταία εβδομάδα, απεστάλησαν στον isyriza 3.000 (!) βιογραφικά για να αξιολογηθούν και να συμμετάσχουν στα think tanks.

«Και καθημερινά», πρόσθεσε μιλώντας στο Open ο κ. Παππάς, «έχουμε εκατοντάδες εγγραφές. Σε μια μέρα για παράδειγμα είχαν εγγραφεί 500 άτομα. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην πολιτική διαδικασία».

Στον αντίποδα, ο «νεοπροεδρικός» βουλευτής προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της αποχώρησης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που τελικά από ό,τι φαίνεται –και επεσήμανε και ο ίδιος– δεν αριθμούσε και τόσα πολλά μέλη…

«Κάποιοι αποχωρούν δύο-τρεις και τέσσερις φορές. Θεωρώ πως το αποτύπωμα στην κοινωνία είναι πολύ μικρό και δυστυχώς είχαμε και παθογένειες. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ μικρή Νεολαία. 1.000 υποτίθεται ήταν αυτά που ήταν γραμμένα. Στην πραγματικότητα μιλάμε για πολύ λίγα ενεργά μέλη. Στη Θεσσαλονίκη ήταν περίπου 50 ενεργά μέλη και στην Αθήνα 100», θέλησε να διευκρινίσει προκειμένου να μειώσει την πολιτική αξία της αποχώρησης.

«Δεν την είχαμε τη Νεολαία και το παραδεχόμασταν πάντα», εξομολογήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το σχόλιό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...