320
Κολάζ των Times of Israel με τις φωτογραφίες των ομήρων που απελευθερώθηκαν την Κυριακή | Twitter

Γάζα: Αλλοι 17 όμηροι της Χαμάς ελεύθεροι την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2023, 18:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/11/2023, 13:55
Κολάζ των Times of Israel με τις φωτογραφίες των ομήρων που απελευθερώθηκαν την Κυριακή
|Twitter

Γάζα: Αλλοι 17 όμηροι της Χαμάς ελεύθεροι την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2023, 18:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/11/2023, 13:55

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 14 ισραηλινοί όμηροι και τρεις Ταϊλανδοί παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς και της αποφυλάκισης, σε αντάλλαγμα, παλαιστινίων κρατουμένων.

Από την πλευρά της, η Χαμάς ανακοίνωσε πως παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό 13 ισραηλινούς ομήρους, τρεις Ταϊλανδούς και έναν Ρωσο-ισραηλινό, τον 25χρονο Ρόνι Κριβόι, ο οποίος εργαζόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, όπου οι τρομοκράτες σκότωσαν 370 ανθρώπους.

Η τρομοκρατική οργάνωση διευκρίνισε ότι η απελευθέρωση του ρώσου ομήρου έγινε «σε απάντηση στις προσπάθειες» του Βλαντίμιρ Πούτιν και «την υποστήριξή του στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Οι υπόλοιποι απελευθερωθέντες είναι ηλικίας 4 – 84 ετών, που απήχθησαν από το κιμπούτς Κφαρ Αζά και το Ναχάλ Οζ.

Το τετράχρονο κορίτσι που απελευθερώθηκε είναι η Αμπιγκέιλ Ιντάν, με ισραηλινή και αμερικανική υπηκοότητα, οι γονείς της οποίας δολοφονήθηκαν από την Χαμάς.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η 84χρονη Αλμα Αβραχαμ μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο από τους υπόλοιπους, καθώς η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη και χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια.

Λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας της Αβραχαμ, οι 13 από τους 17 ομήρους μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ απευθείας από τη Γάζα, με τη βοήθεια των IDF, χωρίς να περάσουν από την Αίγυπτο, όπως έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στους υπόλοιπους απελευθερωθέντες περιλαμβάνονται δύο μητέρες με τα έξι παιδιά τους.

Την Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι η Αβραχαμ διασωληνώθηκε και «παλεύει για την ζωή της». Σύμφωνα με τους ισραηλινούς γιατρούς, αν έμενε μία ακόμα ημέρα στη Γάζα, θα είχε πεθάνει. Η 84χρονη φέρεται να μην είχε αίσθηση της πραγματικότητας, όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υποθέτουν ότι η υγεία της επιδεινώθηκε τις 51 ημέρες που ήταν αιχμάλωτη στη Γάζα, διότη δεν έπαιρνε τα φάρμακά της.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους και το Σάββατο, με πολύωρη καθυστέρηση, άλλους 17. Εκτιμάται ότι απομένουν αιχμάλωτοι των τρομοκρατών περίπου 180 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...