381
Ο Μικ Σουμάχερ θα δοκιμάσει την τύχη του στο πρωτόγνωρο για αυτόν πρωτάθλημα αντοχής στην κατηγορία των hypercar με το Α424 της Alpine | Alpine

Ο γιος του Σουμάχερ «έκλεισε» με την Alpine

Ο Μικ Σουμάχερ θα δοκιμάσει την τύχη του στο πρωτόγνωρο για αυτόν πρωτάθλημα αντοχής στην κατηγορία των hypercar με το Α424 της Alpine
|Alpine

Ο γιος του Σουμάχερ «έκλεισε» με την Alpine

Ο νεαρός Μικ Σουμάχερ δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να επαναλάβει τους θριάμβους του πατέρα του. Ούτε καν να τους προσεγγίσει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ένας πολύ καλός οδηγός για τα διεθνή επίπεδα του σπορ. Σημαίνει όμως ότι η αγωνιστική σκιά του μεγάλου άτυχου Μίχαελ Σουμάχερ (μετά το σφοδρό ατύχημά του κάνοντας σκι στις γαλλικές Αλπεις τον Δεκέμβριο του 2013, που τον άφησε βαριά τραυματισμένο) είναι πολύ μεγάλη για να την ανταγωνιστεί ο γιος του.

Ωστόσο, ο Μικ Σουμάχερ συμμετείχε και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στα δρώμενα της Φόρμουλα 1, και συγκεκριμένα της Mercedes-AMG Petronas F1 Team, σε ρόλο δοκιμαστή, όπως προκύπτει από το σχετικό tweet της ομάδας.

Παράλληλα, όμως, η επικαιρότητα λέει πως θα δοκιμάσει την τύχη του και στη γαλλική ομάδα της Alpine στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Να σημειωθεί πως η Alpine για πρώτη φορά κατεβαίνει στην κατηγορία των hypercars. Το αυτοκίνητό της, με κωδικό A424, θα παρουσιαστεί επίσημα, με τα σχετικά αυτοκόλλητα των χορηγών, στις 7 Φεβρουαρίου 2024, με πρώτο αγώνα στο Κατάρ.

Ο Μικ Σουμάχερ έχει ήδη γράψει χιλιόμετρα με το αγωνιστικό του αυτοκίνητο και συνεχίζει τις δοκιμές ενόψει της πρεμιέρας του WEC το 2024

Συνολικά έξι οδηγοί απαρτίζουν την ομάδα της Alpine – τέσσερις Γάλλοι, ένας Αυστριακός και ο γερμανός γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή, που είναι και το πιο «εμπορικό» όνομα, για την προσέλκυση ενδιαφέροντος χορηγών και υποστηρικτών από την πατρίδα του.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της ένταξής του στην ομάδα, ο Μικ Σουμάχερ δήλωσε τα εξής: «Ενα νέο κεφάλαιο ξεκινά για μένα με την Alpine. Το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακό και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Εχω μεγαλώσει με μονοθέσια, οπότε η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κλειστό κόκπιτ και καλυμμένους τροχούς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσω επιπλέον τις οδηγικές μου ικανότητες.

»Μου έλειψαν πολύ οι αγώνες φέτος. Είναι αυτό που μου άρεσε να κάνω από τότε που ήμουν παιδί, και μερικές φορές ήταν δύσκολο να βλέπω τους άλλους οδηγούς να τρέχουν στο πρωτάθλημα (σ.σ.: της F1). Οι αγώνες αντοχής είναι μια νέα πρόκληση για μένα και είμαι σίγουρος ότι θα μοιραστούμε υπέροχες στιγμές την επόμενη χρονιά με την Alpine». Εξ ου και το χθεσινό τουίτ στον επίσημο λογαριασμό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...