394
Το ταχυδρομείο της μικρής πόλης Χίνσντεϊλ | GettyImages

Ο εργάτης με τα μπαλωμένα ρούχα που άφησε περιουσία εκατομμυρίων στην πόλη του

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 15:01
Το ταχυδρομείο της μικρής πόλης Χίνσντεϊλ
|GettyImages

Ο εργάτης με τα μπαλωμένα ρούχα που άφησε περιουσία εκατομμυρίων στην πόλη του

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 15:01

Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Χίνσντεϊλ, στο Νιού Χαμσάιρ, είχαν συνηθίσει στις εκκεντρικότητες του Τζέφρι Χολτ. Ο Χολτ κυκλοφορούσε παντού οδηγώντας  το χλοοκοπτικό του και φορούσε μπαλωμένα ρούχα. «Φαινόταν ότι είχε όλα όσα ήθελε, και δεν ήθελε πολλά», είπε στο Associated Press ο Εντουιν «Σμόκι» Σμιθ, ο καλύτερος φίλος του Χολτ.

Αλλά ακόμη και ο Σμιθ δεν γνώριζε το μυστικό του Χολτ, το οποίο αποκαλύφθηκε μόνο όταν πέθανε σε ηλικία 82 ετών πριν από λίγο καιρό. Παρά το γεγονός ότι ζούσε σε ένα τροχόσπιτο και εργαζόταν ως επιστάτης, ο Χολτ ήταν πολυεκατομμυριούχος και είχε αφήσει την περιουσία του στους 4.200 τυχερούς κατοίκους του Χίνσντεϊλ, σύμφωνα με τους Times.

Η διαθήκη του περιείχε πολύ σύντομες οδηγίες: Αφηνε 3,8 εκατομμύρια δολάρια στην πόλη Χίντστεϊλ για να την ωφελήσει στην εκπαίδευση, την υγεία, την αναψυχή και τον πολιτισμό. «Δεν νομίζω ότι κανείς είχε ιδέα ότι ήταν τόσο πλούσιος», είπε ο Στιβ Ντιόριο, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Χίλσντεϊλ. «Ξέρω ότι δεν είχε μεγάλη οικογένεια, αλλά παρ’ όλα αυτά, η απόφαση να αφήσει την περιουσία του στην πόλη όπου ζούσε… Είναι ένα εντυπωσιακό και τεράστιο δώρο».

Η πόλη δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα. Ορισμένοι κάτοικοι πρότειναν την αναβάθμιση του ρολογιού του δημαρχείου, την αποκατάσταση κτιρίων ή την αγορά μιας νέας μηχανής μέτρησης ψηφοδελτίων προς τιμήν του Χολτ, ο οποίος φρόντιζε πάντα να ψηφίζει. Μια άλλη πιθανότητα είναι η οργάνωση ενός διαδικτυακού μαθήματος εκπαίδευσης οδηγών, καθώς ο Χολτ είχε εργαστεί επί χρόνια ως εκπαιδευτής οδήγησης.

Το Χίνσντεϊλ θα «χρησιμοποιήσει τα χρήματα πολύ φειδωλά, όπως έκανε και ο ίδιος ο κ. Χολτ», είπε η Κάθριν Λιντς, οικονομική διαχειρίστρια της πόλης.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο Χολτ έβγαλε τα χρήματά του, αλλά είχε εκμυστηρευτεί στον καλύτερο φίλο του ότι οι επενδύσεις που έγιναν νωρίτερα στη ζωή του πήγαιναν μάλλον καλύτερα από ό,τι περίμενε.

Η 81χρονη αδερφή του Χολτ, η Αλισον, που ζει στην Καλιφόρνια, είπε ότι ήξερε ότι ο αδερφός της επένδυε χρήματα και ήταν πάντα συνετός. «Ο Τζέφρι είχε μαθησιακές δυσκολίες. Είχε δυσλεξία», πρόσθεσε. «Ηταν πολύ έξυπνος με συγκεκριμένους τρόπους. Αλλά, η ορθογραφία, ήταν γι αυτόν χαμένη υπόθεση. Και ο πατέρας μας ήταν καθηγητής. Ετσι, νομίζω ότι ο Τζεφ ένιωθε ότι απογοητεύει τον πατέρα μου. Ισως γι αυτό έβγαλε όλα αυτά τα χρήματα. Για να αποδείξει ότι ήταν καλός σε κάτι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...