463
«Κάντε πίσω να περάσω» μοιάζει να λέει στους διαφωνούντες ο Στέφανος Κασσελάκης στη φωτογραφία από την παρουσία του στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των ελευθέρων επαγγελματιών την Τετάρτη | Nick Paleologos / SOOC

Ο Κασσελάκης απαντά με… Τσίπρα στους αποχωρήσαντες

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2023, 13:20
«Κάντε πίσω να περάσω» μοιάζει να λέει στους διαφωνούντες ο Στέφανος Κασσελάκης στη φωτογραφία από την παρουσία του στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των ελευθέρων επαγγελματιών την Τετάρτη
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Κασσελάκης απαντά με… Τσίπρα στους αποχωρήσαντες

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2023, 13:20

Περιφρόνηση της «λαϊκής εντολής» και επίμονη άρνηση να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ο Στέφανος Κασσελάκης στα στελέχη του κόμματος –βουλευτές, ευρωβουλευτές και απλά μέλη– που αποχωρούν, ο ένας μετά τον άλλο, στην πρωτοφανή αυτή «διάσπαση σε ζωντανή μετάδοση» που κορυφώθηκε το πρωί της Πέμπτης με τις αποχωρήσεις εννέα μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο –όπως στοχευμένα, υπενθυμίζεται– εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση-απάντηση της Κουμουνδούρου από την οποία δεν μπορούσε να λείπει το κοινότοπο σε τέτοιες κρίσεις «η Ιστορία θα κρίνει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους αποχωρήσαντες (και όσους ενδεχομένως τους ακολουθήσουν στην πόρτα της εξόδου) να βγουν και να πουν ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση του αποτελέσματος των εσωκομματικών διαδικασιών που τον έφερε στη θέση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και ενόψει του επικείμενου σχηματισμού ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά με τη σημείωση ότι «οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή»…

Η ανακοίνωση κλείνει με μία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και το οξύμωρο της «υπόσχεσης» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξέλθει της διάσπασης πιο ενωμένος και δυνατός, «σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από το  Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια.

Σε πλήρη συμφωνία με όσα αναφέρονται στην επίσημη απάντηση της ηγεσίας του κόμματος ο Παύλος Πολάκης ενέταξε τους  αποχωρήσαντες στο λεγόμενο αντι-ΣΥΙΖΑ μέτωπο.

«Ουσιαστικά -ειπε- βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έχει φτιαχτεί εδώ και χρόνια ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, στη λήθη της ιστορίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...