• Ο Λοβέρδος επιτίθεται στον Ανδρουλάκη για τις «προοδευτικές δυνάμεις» και τους... νεφελίμ

    Το είπε και το έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ύστερα από μια αγρανάπαυση λίγων μηνών, δήλωσε ξανά «παρών» στην πολιτική.

     

    Εχοντας αποχωρήσει πλέον από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος έδωσε μια ομιλία θέσεων, το βράδυ της Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών και καταχειροκροτούμενος είπε: «Εφυγα από το ΠΑΣΟΚ, δεν έφυγα από την πολιτική».

     

    Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε κεντρώος μεταρρυθμιστής καθώς, όπως είπε, «χρειάζεται πολιτική βούληση, χρειάζεται αποφασιστικότητα, χρειάζεται τεχνογνωσία για να κάνεις μεταρρυθμίσεις. Τι δεν χρειάζεται; Ευχολόγια, υπεραναλύσεις και διανοητικοί περίπατοι, φοβικότητα».

     

    Υπερασπίστηκε τις αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας του όπως ότι μειώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, χωρίς να επιβαρυνθεί κανείς ούτε με ένα ευρώ.

     

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε ως μείζον πολιτικό ζήτημα τη γραφειοκρατία και την αξιολόγηση και υποστήριξε τη δημιουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων

     

    Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι κατέκρινε το ΠΑΣΟΚ και όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για σύμπλευση και συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων».

     

    «Να μας πούνε όσοι το υποστηρίζουν αυτό, πρώτα απ’ όλα ποιες είναι αυτές οι “προοδευτικές” δυνάμεις. Με ονόματα να μιλήσουν για συνεργασίες. Γιατί προφανώς και δεν αναφέρονται στους νεφελίμ. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται. Ή έστω σε κάποια από τα κομμάτια του. Αλλά ούτε αυτοί τολμούν να πούνε το όνομα και θέτουν μία ομπρέλα που τάχα υπάρχει. Εγώ τολμώ. Ως πολιτικός του Κέντρου προφανώς και λέω όχι σε συνεργασία με όσους αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά μας απέδειξαν πως είναι μαύρο σκοτάδι. Τι σχέση έχει το Κέντρο με όλα όσα ζήσαμε, αλλά και βλέπουμε σήμερα να συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ;».

     

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ την ομιλία του κ. Λοβέρδου:

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • «Πρέπει να φύγω, ευχαριστώ πολύ»: Πώς ο Κασσελάκης έφυγε από την παρουσίαση του βιβλίου «Το Φαινόμενο Κασσελάκη»

    Στα νέα του Στέφανου Κασσελάκη, να πούμε ότι τη Δευτέρα, ο αμφιλεγόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε και μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Φαινόμενο Κασσελάκη» του Ξενοφώντα Κοντιάδη (εκδ. Καστανιώτης) στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας.

     

    Πέρα από την ευκαιρία για μια καταμέτρηση πιστών βουλευτών του κ. Κασσελάκη –είδαμε την Ελενα Ακρίτα και τη Δώρα Αυγέρη στο κοινό– και προσπερνώντας την αυτοαναφορικότητα που όπως καταλαβαίνετε πέρασε πλέον σε άλλα επίπεδα γελοιότητας, εντύπωση έκανε ότι ο ομιλητής, βιαστικός ων, σηκώθηκε και έφυγε παρατώντας την παρουσίαση στη μέση. Πραγματικό φαινόμενο δηλαδή, αλλά αγένιας.

     

    Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί απομονωμένο στα social media, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται να λέει: «Αυτό το οποίο αρχίσαμε, πρέπει να το κάνουμε συμπαγές. Συμπαγές, στεγανοποιημένο, έτσι ώστε να αντέξει τις προκλήσεις που δεχόμαστε. Αλλά να είστε σίγουροι ότι είμαστε η προοδευτική πλειοψηφία του τόπου και να έχετε λίγη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που μπορούμε να έχουμε μαζί».

     

    Και μετά συνεχίζει: «Πρέπει να φύγω, ευχαριστώ πολύ». Και αφήνει το μικρόφωνο και όντως φεύγει.

     

    Βέβαια, ο κ. Κασσελάκης ήταν με έναν τρόπο δικαιολογημένος. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου «Το Φαινόμενο Κασσελάκης», είχε να πάει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», πέντε λεπτά με τα πόδια από την ΕΣΗΕΑ, για να μιλήσει –και λογικά να φάει– στο ετήσιο Gala Dinner των AXEΠA, της ένωσης των Ελληνοαμερικανών.

     

    ΥΓ. Ο κ. Κοντιάδης ρωτήθηκε από την ΕΡΤ για την αποχώρηση του κ. Κασσελάκη και είπε ότι με βάση το πρόγραμμα έφυγε νωρίτερα.

     

    «Ξέραμε ότι θα έφευγε λίγο αργότερα, είχαμε μπροστά 10 με 15 λεπτά περίπου. Με βάση το πρόγραμμα έφυγε νωρίτερα, δεν μπορώ να ξέρω γιατί έφυγε, ενδεχωμένως κάποια κομμάτια της συζήτησης να μην τον ικανοποιούσαν όσο θα ήθελε ή να τον δυσαρέστησαν για να το πω απλά. Το βιβλίο ήταν γνωστό, η συζήτηση που έγινε όμως εκεί δεν ήταν γνωστή, υπήρχαν αρκετές αιχμές, παρατηρήσεις. Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε έτσι ξαφνικά», είπε ο συγγραφέας.

  • Ο Κούλογλου λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σίριαλ του Netflix και ότι ο Κασσελάκης «το έχει γυρίσει και στον καλαματιανό»

    Νωρίτερα πάντως, ο Στέλιος Κούλογλου, ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής (με τον ΣΥΡΙΖΑ να αριθμεί τώραν μόνο τρία μέλη στην Ευρωβουλή), είχε περιγράψει μάλλον καλύτερα το φαινόμενο «Στέφανος Κασσελάκης».

     

    Μιλώντας στο Open, ο κ. Κούλογλου παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με σίριαλ του Netflix –και πολύ τού πέφτει το Netflix, εδώ που τα λέμε– προβλέποντας κατάρρευση:

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την κάτω βόλτα, δημοσκοπικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη, είτε φύγει είτε δεν φύγει η Αχτσιόγλου, έχει γίνει ένα σίριαλ του Netflix και έχει καθοδική πορεία και πάει για τρίτο κόμμα και ενδεχομένως να χάσει και την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές», είπε, εκτιμώντας ότι τρίτο κόμμα μπορεί να αναδειχθεί το ΚΚΕ.

     

    Ο κ. Κούλογλου είπε επίσης ότι «ο Κασσελάκης έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ από ροκ, τον έκανε ελαφρύ ποπ και τώρα το έχει γυρίσει και στον καλαματιανό.

     

    »Εδώ οι δημοσκοπήσεις βάζουν ερώτημα “τι θεωρείτε ότι είναι ο Κασσελάκης” και οι περισσότεροι λένε δεξιός. Για μένα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας προοδευτικός φιλελεύθερος υποψήφιος και στη ΝΔ ή και στο ΠΑΣΟΚ».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Βλέπεις το βίντεο από την Ανδρο και σκέφτεσαι πόση ελαφρότητα υπάρχει στη βαριά βιομηχανία της χώρας


    16 Αυγούστου 2024, 11:56